Zdechovský (KDU-ČSL): Antisemitistické útoky se nesmí opakovat

11.07.2015 13:17

Europoslanci chtějí přitvrdit boj s antisemitismem v Evropské unii

Zdechovský (KDU-ČSL): Antisemitistické útoky se nesmí opakovat
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Po nedávných útocích na židovské objekty v Paříži, Bruselu, Kodani a na dalších místech, požadují europoslanci z výboru LIBE tvrdší postup členských států proti antisemitismu.

„Vítáme odhodlání Komise s antisemitismem tvrdě bojovat, nicméně v současné době je tento boj v mnoha evropských zemích nedostatečný. Antisemitské útoky vyžadují rozhodnou reakci jak na evropské úrovni, tak na úrovni členských států,“ říká lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský, který například poukázal na některé seznamy „židovských politiků“ putujících po internetu.
Antisemitistické útoky se nesmí opakovat

Za dobrou zprávu považuje, že Komise má v úmyslu zabývat se záležitostí podrobněji. "Už na konci dubna letošního roku přijala Komise Evropský program pro bezpečnost, zahrnující mj. i řešení problému extremismu,“ dodává Zdechovský, který považuje aktivní přístup v boji s nenávistí vůči židovské menšině za naprosto zásadní. „Nechci další opakování Evropy třicátých let. Chci Evropu bojující proti antisemitismu,“ shrnuje europoslanec svůj celkový postoj.

Komise má v plánu věnovat se otázce i v budoucnu. Své první výroční kolokvium o základních právech, které se má konat 1. a 2. října 2015, zaměří právě na téma boje proti nesnášenlivosti vůči Židům a muslimům.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…