Zdechovský (KDU-ČSL): České děti musíme z Norska dostat zpátky do vlasti

17.11.2014 14:13

Ptáte se mě pořád na případ dvou českých dětí v Norsku, jak to pokračuje. Popravdě pomalu. Ale nikdo jsme nečekali, že zapojení europoslanců ten případ nějak rychle posune dopředu...musíme věřit ve vítězství, aby vítězství uvěřilo v nás.

Zdechovský (KDU-ČSL): České děti musíme z Norska dostat zpátky do vlasti
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Pasivita našeho ministerstva zahraničí a spravedlnosti v záležitosti dětí Michalákových mě velmi mrzí. Laxní přístup navíc vrhá špatný stín na celou Českou republiku, která budí dojem, že ji nezajímají problémy vlastních občanů.

Snažím se proto ve spolupráci s ostatními českými europoslanci udělat vše, co je v mých možnostech. Uspořádali jsme sbírku na právníka v Norsku a podařilo se nám získat podporu také na Slovensku a v Polsku, kde měli tamní občané podobné problémy. Hodně důležité také je, že máme přislíbenou podporu od europoslanců napříč státy i frakcemi.

Dobrou zprávou také je, že se do celé věci vložila i paní eurokomisařka Věra Jourová, která má na starosti mj. oblast spravedlnosti a nyní hledá kroky, jak právně pomoci zmíněné mamince se dostat k dětem. Jedná se o kolektivní práce několika různých orgánů a vyjednávání s norskými úřady nebude jednoduché. Doufám ale, že naše úsilí bude nakonec úspěšné.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…