Zdechovský (KDU-ČSL): České firmy jsou stále častěji v zahraničí terčem nesmyslné šikany

15.09.2014 12:39

Případ českého chovatele, jehož zvířata byla při převozu do Belgie zadržena německou policií z důvodu údajně neplatného očkování, se dostal až na půdu Evropského parlamentu a Evropské komise.

Zdechovský (KDU-ČSL): České firmy jsou stále častěji v zahraničí terčem nesmyslné šikany
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

 Chovatelsky velice ceněná štěňata a koťata, která česká společnost převážela k zákazníkům, byla bezdůvodně zadržována déle, než německé úřady uváděly. České firmě tak vznikla velká škoda v řádech statisíců korun.

„Dotazoval jsem se Evropské komise, zda očkování bylo platné. Z vyjádření Komise vyplývá, že očkování bylo na základě nynějších předpisů v pořádku a zadržování převážených zvířat německou policií bylo protiprávní. Do konce letošního roku totiž není minimální věk 12 týdnů pro očkování zvířat striktně vyžadovaný, jak mylně tvrdila německá policie," popisuje celý případ europoslanec Tomáš Zdechovský.        

„Jednání místní policie a úředníků považuji za šikanózní. Takové jednání úředníků se již nesmí nikdy opakovat," kritizuje jednání německých úřadů europoslanec Tomáš Zdechovský, který se obrátil s podnětem přímo na Evropskou komisi.

Češi jsou opakovaně šikanováni v zahraničí

Nejedná se zdaleka o ojedinělý případ, kdy se česká firma v zahraničí zcela bezdůvodně stala obětí úředního postihu. Známou se stala nedávná kauza českého řidiče kamionu protiprávně pokutovaného v Nizozemsku. V podobných případech neexistuje jiné řešení, jak se domoci spravedlnosti, než se obrátit na Evropskou komisi. To znamená požádat ji o vysvětlení, zda byl zásah úřadů příslušné členské země EU v souladu s platnou evropskou legislativou.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…