Zdechovský (KDU-ČSL): České pojišťovny neproplácí zahraniční doktory. S tímto tématem budu dál pracovat v Bruselu

19.09.2016 12:22

V rámci svých poslaneckých dnů navštívil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Broumovsko, kde se sešel s různými představiteli města a podnikateli, aby společně probrali udržitelnost koncepce kulturního rozvoje města a možnosti rozšíření.

Zdechovský (KDU-ČSL): České pojišťovny neproplácí zahraniční doktory. S tímto tématem budu dál pracovat v Bruselu
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

 „S panem europoslancem Zdechovským jsme se sešli při jednání s Agenturou pro rozvoj Broumova, abychom projednali další strategii postupu při pracích na zápisu památek Broumovska a výrazné české, evropské a světové seznamy,“ říká broumovský děkan Martin Lanži, který se Zdechovským spolupracuje na zapsání Broumovských kostelů na seznam kulturního dědictví UNESCO.

„Konkrétně jsme také hovořili o tom, jak pokračovat v postoupení broumovské skupiny do vyšší památkové péče a jak by bylo možné navázat komunikaci s polskými sousedy ohledně dalších společných aktivit. Také jsme se dotkli tématu, jak zajistit finanční prostředky pro broumovský festival klasické hudby,“ doplňuje Lanži.

Na Broumovsku chybí pediatři

„Během společného pracovního oběda s místními podnikateli a lidmi, kteří jsou angažováni v místním dění a politice, se hodně mluvilo o významu EU při zjednodušování procesů mezinárodní spolupráce, kdy vyšlo najevo, že na Broumovsku např. zásadně chybí pediatr, ačkoliv na blízké polské straně je lékařů naopak nadbytek. České pojišťovny ale bohužel neproplácí zahraniční doktory. S tímto tématem rozhodně budu dál pracovat v Bruselu, protože nevidím důvod, proč by členské státy nemohli více spolupracovat v oblasti dostupnosti zdravotní péče,“ uvedl po jednání europoslanec Tomáš Zdechovský.

Broumovské podniky slaví úspěchy v zahraničí

Po diskuzi se studenty na místním gymnáziu a besedě s farníky, navštívil Zdechovský i několik místních firem. První byla společnost VEBA, kde od sedmdesátých let pracuje jako ředitel pan Josef Novák, kterému se podařilo vybudovat podnik, který dodává své produkty do Evropy, Afriky i Asie. Další byla společnost Hobra vedená jedním z nejaktivnějších lidí regionu, panen Janem Školníkem, který podnik před dvaceti lety převzal se svým otcem v nepříliš dobrém stavu, nyní dodávají filtrační zařízení významným evropským firmám.

„Jedná se o ukázkový příklad firem s tradicí, které se díky schopnému vedení a kvalitním výrobkům skutečně dokázaly prosadit i v zahraničí. Mám velkou radost, že jsou na Broumovsku takto šikovní lidé a určitě se sem opět rád vrátím,“ uzavírá Zdechovský, který se pak ještě setkal s majiteli golfového hřiště Grosshof a střelnice Walzel, kteří letos zaznamenaly nárůst návštěvníků o téměř třicet procent.

Jitka Fialová

Převzato u profilu politika na PL.cz.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…