Zdechovský (KDU-ČSL): České soudy nesmyslně likvidují muže při rozvodech

23.03.2014 13:25

O likvidaci mužů při rozvodech českými soudy by se daly psát romány. Už dávno neplatí, že by ženy byly chudinky.

Zdechovský (KDU-ČSL): České soudy nesmyslně likvidují muže při rozvodech
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Za posledních pět let jsem měl možnost seznámit se stovkami osudů mužů z celé republiky, kterým manželky zahýbaly, dělaly na ně stalking, kradly jim ve firmách, přesto nakonec odcházely od soudů se stotisícovým výživným. Vždy to má stejný průběh.

Nejčastější praktiky žen začínají u toho, že si najmou ženu advokátku, která se neštítí vůbec ničeho. Prostě vyhlášenou sekernici s poruchou osobnosti. Říká se jim zmije nebo černé vdovy podle toho, jak vypadají a jednají. Ty se u soudu neštítí lhát, falšovat skutečnosti, emočně se za klientku hroutit a vyprávět smyšlené story o tom, jaký je jejich klientka vzor čistoty.  Muže během jednání nařknou bez důkazů ze sexuálního zneužívání ženy a dětí, jen aby z něho dostali výživné na nerozvedenou manželku.

Od chvíle, kdy se soud začne vším zabývat, se hraje o čas. A prodlužuje se všechno, co se dá. Hlavně rozvod, aby výživné bylo co největší. Poté, co jste rozveden, požádá žena o výživné na rozvedenou manželku. Můžete argumentovat, čím chcete. Ale jak mi řekl jeden předseda okresního soudu, nehledejte v tom žádnou logiku.

Dobrá rada pro muže

Musíte si předem zvolit, zda chcete být u soudu slušný a poctivý (ráno se na sebe podívat do zrcadla a nezvracet) nebo zda chcete soud vyhrát. V prvním případě dojde k deseti nebo dvanácti stáním. Z muže je udělaný „příkladný“ zvrhlík a odpad společnosti, to pro případ, že se odvolá ke krajskému soudu a také, aby dostala vyděláno advokátka ženy. Často je odměna pro advokátku větší, než samotné výživné. Důvod? Jen se můžete domýšlet.

Pokud chcete vyhrát, vezměte si do boje advokátku s nejhorší pověstí ve městě. Takovou, která bude stejná, ne-li horší, jako advokátka protistrany. Většinou to funguje tak, že se advokátka sejde na kafe se soudkyní spolužačkou, odehraje se divadlo na třech stáních a výživné je zamítnuto jako neodůvodněné.

Ženám je lhát u soudu povoleno

Ženám je lhát povoleno, mužům nikoliv. Můžete mít stovky důkazů, přesvědčovat soud o tom, že jste neodešel od rodiny, ale byl vyhozen, že měla manželka milence, že falšovala důkazy, psala na vás udání. Dokonce váš případ může vyšetřovat dva roky kriminální policie. Na případu to nic nezmění. Paradoxem je, že protistrana nemá naopak žádné ze svých tvrzení podloženo důkazem a to je také „v pořádku“.

Bývalá žena na Vás prokazatelně dělala stalking, posílala anonymy obchodním partnerům, její přítel Vám rozbil auto… Soud to nezajímá a jedním rozhodnutím zamítne všechny vámi předložené důkazy. Jsou to prý nepodstatné věci. Muž je lhář a patří mu být co nejpřísněji potrestán.

A copak bude dál? Už nic. Jak říká opět předseda nejmenovaného okresního soudu „pravdu a spravedlnost u českých soudů nehledejte“. Avšak i to není pravda. Je nutné podotknout, že existují i slušní, spravedliví a odvážní soudci a soudkyně, kteří berou své povolání jako životní poslání a jsou nestranní. Ale soudě podle stovek obdobných případů z celé republiky, je jich pořád málo. Nicméně jsem rád, že existují. Jsou světlem v černém rozvodovém tunelu.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…