Zdechovský (KDU-ČSL): Chce být Hypotéční banka oceněna za nejabsurdnější poplatek roku?

08.02.2014 14:34

Předpokládám, že asi většina čtenářů patří k těm, kterým absurdně vysoké bankovní poplatky přinejmenším vadí. Ne nadarmo proto vznikla v roce 2005 pravidelná každoroční anketa o nejabsurdnější poplatek roku. Jak ukazují výsledky, tak banky v tomto směru dokážou být velmi vynalézavé (viz níže). Můj nedávný zážitek předčil veškerou moji fantazii.

Zdechovský (KDU-ČSL): Chce být Hypotéční banka oceněna za nejabsurdnější poplatek roku?
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Dostal jsem potvrzení o zaplacených úrocích z hypotéky od Hypotéční banky a požadovali za něj 100 Kč! Nad něčím takovým zůstává doslova rozum stát. Živím se převážně jako podnikatel, tak mohu uvést srovnání ze své praxe. Je to úplně to samé, jako kdybych já chtěl po svých klientech uhradit poštovné za zaslání faktury.

Moc nerozumím tomu, proč Hypoteční banka zavedla tak vysoký poplatek. Chápu, že potřebuje z něčeho žít, ale dalších způsobů, jak se může obohatit, existuje celá řada. Jedna stovka mě sice nevytrhne, banka by si ale měla uvědomit, že si tím odradí své potenciální klienty ještě před tím, než se vůbec odváží překročit její práh.

Vysvětlení pro takové jednání mám jediné: Zmíněný finanční ústav se nejspíše chce zviditelnit vítězstvím v anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek roku, kterou každoročně pořádá server bankovnipoplatky.com. 

Jako člověk pohybující se v branži PR musím říci, že se jedná o velmi zajímavý způsob, jak si udělat mezi lidmi jméno. Zda a jak dokáže zapůsobit na veřejnost, je samozřejmě věc druhá.

Výsledky za rok 2013 budeme znát už na konci února. Škoda pro Hypoteční banku, letos to zatím nevyjde. Do finále postoupilo těchto pět:

1) Poplatek za vedení účtu k hypotečnímu, spotřebitelskému úvěru nebo úvěru u stavební spořitelny
2) Poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou
3) Poplatek za autorizační SMS
4) Výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou
5) Poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking

Konkurence je docela veliká. Na druhou stranu si ale myslím, že příští rok by mohla mít Hypoteční banka šanci, co říkáte? Už samotná výše stanoveného poplatku by mohla na vítězství stačit.  Můžete ji třeba podpořit v příštím hlasování.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu