Zdechovský (KDU-ČSL): Dálniční poplatky některých zemí mohou být v rozporu s pravidly EU

14.10.2014 7:35

Některé evropské země si nastavují poplatky takovým způsobem, že nedávají kupujícím větší možnost volby podle jejich potřeb. Příkladem je Slovinsko, které nabízí pouze týdenní a měsíční známky. Ti, kteří jsou na deset dní, si musí koupit známku na celý měsíc, přestože zemí pouze dvakrát projedou.

Zdechovský (KDU-ČSL): Dálniční poplatky některých zemí mohou být v rozporu s pravidly EU
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Podle mého názoru by měla být uživatelům dálnic dána větší možnost volby,“ říká Zdechovský. „Politika některých zemí navíc může být v rozporu s volným pohybem osob v rámci EU. Požádal jsem proto Evropskou komisi o vysvětlení, zda jsou odlišné podmínky při výběru dálničních poplatků v souladu s volným pohybem osob v rámci EU,“ popisuje europoslanec svůj zamýšlený postup v této záležitosti.

Na prvním místě musí být práva spotřebitelů

„Práva spotřebitelů, v tomto případě řidičů, by měla být na prvním místě. Pro usnadnění volného pohybu osob v prostoru EU a sjednocení podmínek by bylo mnohem lepší, kdyby byla nastavena jednotná evropská pravidla v rámci společného trhu,“ vysvětluje Zdechovský, proč se obrátil na Evropskou komisi.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …