Zdechovský (KDU-ČSL): Děsivý případ Evy Michalákové a dalších rodičů

26.12.2014 15:01

V době všeobecného veselí a radosti se totiž na takové lidi často zapomíná. Ať už jsou to rodiče nebo děti, Vánoce jsou pro ně naopak časem velkého smutku, osamocení a stesku. Jediné, co můžou, je vzpomínat na chvíle, kdy ještě mohli vídat své děti.

Zdechovský (KDU-ČSL): Děsivý případ Evy Michalákové a dalších rodičů
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

V době všeobecného veselí a radosti se totiž na takové lidi často zapomíná. Ať už jsou to rodiče nebo děti, Vánoce jsou pro ně naopak časem velkého smutku, osamocení a stesku. Jediné, co můžou, je vzpomínat na chvíle, kdy ještě mohli vídat své děti, a vše bylo stále v pořádku. Srdcervoucích případů, kdy byly děti násilně odloučeny od rodičů, nalezneme tisíce.

V tomto roce mě hluboce zasáhl např. případ pana Otakara Zatřepálka, jehož kauze jsem se věnoval i na tomto blogu. Jeho bývalá partnerka mu utekla s dítětem na Slovensko. Nyní vede už několik let o dítě vleklý spor. Těžko říci, jak dlouho bude právní bitva ještě trvat. Rozhodnutí soudů jsou pro matku dítěte cárem papíru. Není sám, otců s podobným příběhem najdeme v Česku stovky, ba tisíce.

Problematice otců, bojujících o vlastní děti se věnuji už dlouho. Je třeba ale dodat, že obětí soudní zvůle jsou i matky. Děsivý případ Evy Michalákové, které byly norskou sociálkou bezdůvodně odebrány děti, už v Česku vešel dostatečně ve známost. Kdo ale sám něco takového nezažil na vlastní kůži, asi nepochopí, co musela tato žena zažívat a jaké to je trávit Vánoce bez vlastních dětí.

Navíc je třeba mít na paměti, že kromě rodičů strádají i děti samotné. Případ Evy Michalákové také bohužel není ojedinělý. Tisíce dalších rodičů by mohly vyprávět prakticky totéž. Bohužel, z řady rozsudků vyplývá, že pro soudy je zájem dětí na posledním místě. A já se ptám, proč?

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…