Zdechovský (KDU-ČSL): Evropa i Asie jsou zásadně ovlivněny rostoucím terorismem

25.04.2016 19:57

Zástupci Evropy a Asie se shodli na systematické eliminaci terorismu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Evropa i Asie jsou zásadně ovlivněny rostoucím terorismem
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zástupci Evropy a Asie, kteří se ve středu 13. a ve čtvrtek 14. dubna sešli během konference 9. parlamentního partnerství Asie-Evropa (ASEP9), se společně shodli na tom, že Evropa a Asie musí nastavit strategickou spolupráci při potírání terorismu. Konference, jež se konala v mongolském hlavním městě Úlánbátaru, se zúčastnil jako zástupce Evropského parlamentu také český europoslance Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL):  „Dnes jsme tu vedli skutečně klíčovou diskuzi o posílení partnerství mezi státy Evropy a Asie v zásadních otázkách o budoucnosti našich dvou kontinentů, jako je problematika terorismu, ekonomického rozvoje a klimatických změn."

Budování eurasijské koalice proti terorismu

Státy Evropy a Asie, včetně největších aktérů Ruska a Číny, se shodly na nutnosti vytvořit velkou koalici pro boj s terorismem. „Oba kontinenty jsou zásadně ovlivněny rostoucím fenoménem terorismu, který má negativní dopady na bezpečnostní, politickou a ekonomickou sféru. Dohodli jsme se na potřebě silného strategického partnerství, které povede k systematické eliminaci teroristických organizací a jejich buněk a přispěje ke snížení teroristických útoků," prohlásil Zdechovský.  

Udržitelná zaměstnanost

Zástupci Evropy a Asie se zároveň dohodli na větší politické a ekonomické spolupráci, především v oblasti zaměstnanosti. "Chceme vytvářet nová pracovní místa, která budou v souladu s nově budovanou strategií soustředěnou na udržitelný rozvoj. To považujeme za budoucnost v oblasti trhu práce," dodal Zdechovský. V závěru konference Evropa deklarovala svou připravenost hostit desátou řadu konference na své půdě v červnu 2018.

Bezvízová povinnost by pomohla v rozvoji českého podnikání v Asii

Zdechovský společně s velvyslankyní Ivanou Grollovou řešili v mongolském parlamentu možnost zrušení víz pro Čechy. V současné době platí bezvízová povinnost pro české turisty a ty, kteří cestují pracovně, a to pouze na 30 dnů. „V Mongolsku působí desítky českých firem a potenciál je zde mnohem větší. Zrušení vízové povinnosti by pro Českou republiku znamenalo významný krok v rozvoji podnikání v Asii,“ uzavřel Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.