Zdechovský (KDU-ČSL): Evropský parlament schválil evropský rozpočet

18.12.2014 8:35

Evropský parlament naprostou většinou schválil rozpočet Evropské unie pro rok 2015. Podle českého europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), který se na vyjednávání rozpočtu spolupodílel, je současný rozpočet velmi dobrý a pomůže k nastavení růstu a rozvoji inovací v Evropě.

Zdechovský (KDU-ČSL): Evropský parlament schválil evropský rozpočet
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Dlouho to vypadalo, že rozpočet skončí fiaskem. Některé státy odmítaly uznat své závazky a doplatit peníze za rok 2014. To by vedlo k prohlubování schodku rozpočtu,“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský. „Za důležité považuji, že současný rozpočet stabilizuje stav nezaplacených účtů. I sama Evropská unie musí včas platit všechny faktury,“ vypíchl jeden z úspěchů Evropského parlamentu Zdechovský.

Peněz na řešení kriminality a nelegální imigrace je málo

„V současné době Evropská unie čelí velkému přílivu migrantů z konfliktních oblastí a můžeme očekávat i další narůst. Proto jsme se snažili, aby zodpovědné evropské agentury jako FRONTEX, EUROPOL i EASO byly vybaveny dostatečnými finančními prostředky a personálními kapacitami, aby byly schopny těmto problémům čelit,“ vysvětlil svůj postoj europoslanec Zdechovský. „Jakékoliv snižování by mohlo mít zásadní dopady na schopnost těchto agentur plnit svoje úkoly a tím i na vnitřní bezpečnost EU,“ dodal europoslanec.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce