Zdechovský (KDU-ČSL): Evropský parlament začal používat antigenní testy

04.12.2020 6:37

Evropský parlament v Bruselu začal využívat antigenní rychlotesty pro testování účastníků trialogů. Výsledky jsou poskytovány většinou během pouhých 15 minut. Snahou Evropského parlamentu je tak znovu otevřít své brány, zároveň ale maximálně vyloučit možnosti nákazy během jednání.

Zdechovský (KDU-ČSL): Evropský parlament začal používat antigenní testy
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Antigenní testy jsou rychlé a předsedkyně Evropské komise opakovaně doporučila jejich používání. Výsledek je do hodiny s přesností 97 %,“ vysvětluje europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který opakovaně upozorňoval i českou vládu na jejich využití a velmi dobré zkušenosti tam, kde jsou používány.

Po bleskovém zavedení distančního hlasování a využívání moderních technologií při všech typech jednání, tak jde Parlament dál příkladem a pokračuje v postupném otevírání a obnovení svého normálního provozu.

„Ty testy jsou levné a je jednoduché provádět je pravidelně. Přál bych si proto, aby se česká vláda inspirovala a začala je využívat také. Zabránilo by to zbytečným plošným restrikcím a pomohlo rychleji obnovit českou ekonomiku,“ uzavírá Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …