Zdechovský (KDU-ČSL): Férový politik roku? Už samotná nominace mi udělala radost

25.06.2015 14:42

Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) získal evropské ocenění Fair Politician 2015 (Férový politici) za druhé místo v rámci poslanců největší frakce Evropské lidové strany (EPP) v Evropském parlamentu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Férový politik roku? Už samotná nominace mi udělala radost
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Patřil tak jako jediný Čech mezi 10 oceněných europoslanců, kteří získali nejvíce bodů v celoročním hodnocení nizozemské neziskové organizace Foundation Max van der Stoel.

„Už samotná nominace na cenu Fair Politician of the Year (férový politik roku) mi udělala obrovskou radost, protože rozvojová pomoc je jedno z hlavních témat, kterým se v Evropském parlamentu věnujeme. Nicméně se budeme s mým týmem snažit, abychom příští rok cenu vyhráli,“ komentoval ocenění lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

Nizozemská iniciativa Fair Politika  monitoruje činnost poslanců Evropského parlamentu v oblasti soudržnosti a rozvojové politice. Europoslanci, kteří se věnují pozornost dopadu politik EU na rozvojové země, získávají průběžně body. Vítězem je europoslanec, kterých ji získá během roku nejvíce a jehož práce má přínos například v oblasti transparentnosti a podpoře rozvojové politiky. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.