Zdechovský (KDU-ČSL): Jak se dívají Japonci na imigrační krizi v Evropě?

17.05.2016 11:59

Japonští politici pozorně sleduji situaci v Evropě v oblasti bezpečnosti a imigrace. Boji se změn v Evropské unii, které může Evropě přinést nekontrolovaná migrace.

Zdechovský (KDU-ČSL): Jak se dívají Japonci na imigrační krizi v Evropě?
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Například v oblasti politické podle Japonců dochází ke vzestupu nacionálně orientovaných politických stran, které jsou proti fungování Evropské unie, což Japonsko považuje za velmi špatný signál ohledně stability Evropy. Podle japonských politiků by měla EU více pomáhat v zemích, odkud lide odchází a ne imigranty řešit nedostatek levné pracovní sily. Evropa může část svých výrobních kapacit přesunout do těchto zemí.

Japonsko je v oblastní migrace velmi opatrné. Za minulý rok přijalo pouze 15 uprchlíku a nechystá se na své politice cokoliv měnit přes opakovanou kritiku některých zemí EU a představitelů OSN. Japonci se chtějí zaměřit více na humanitární pomoc. Důvody jsou jak historické (izolace Japonska), tak kulturní (specifická kultura a jazyk), politické (imigrace je velké politické téma) i bezpečnostní (Japonci nechtějí přijímat kohokoliv, kdo by nedodržoval zákony země). Podle Japonců neexistuje absolutní integrace uprchlíků, a proto bude mít Evropa později problém. Přestože mají Japonci nízkou porodnost, nemysli si, že příchod velkého poctu imigrantu by pomohl jejich ekonomice. Sami se snaží vice zapojit do práce ženy, které byly v tradiční japonské společnosti často doma a starali se o domácnost nebo zvýšit důchodový věk.

Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.