Zdechovský (KDU-ČSL): Jak tak často zatracovaná Unie pomáhá v každodenním životě

14.05.2015 12:28

Studenti popsali své představy využití evropských peněz. Několik vybraných pojede do Bruselu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Jak tak často zatracovaná Unie pomáhá v každodenním životě
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Tři studenti z Jihočeského kraje a tři z Královehradeckého kraje pojedou na třídenní studijní pobyt do Evropského parlamentu. Zvítězili v soutěži psaného slova a ve fotografické soutěži, které uspořádal poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský a Stálé zastoupení Jihočeského kraje v Bruselu. Studenti se ve svých slohových pracích zamýšleli nad tím, jak by utratili peníze z evropských fondů nebo nad tím, jak evropské peníze pomohly v jejich okolí. Do soutěže se přihlásilo celkem 20 autorů slohových prací. "Studenti z Královéhradeckého kraje se mohli do soutěže zapojit zasláním fotografií z jejich regionu s tématikou Evropské unie. Fotografie byly opravdu velmi dobré, především oceňuji netradiční pohledy na to, jak Evropská unie zasahuje do našich každodenních životů," dodal europoslanec.

Za kraj Jihočeský byla odbornou porotou vybrána slohová práce Drity Rexhepiová z Obchodní akademie v Českých Budějovicích na téma „Jak bych naložila s milionem korun poskytnutým z fondů EU“, který by investovala do zlepšení podmínek pro handicapované žáky ve školách. Druhé místo obsadil Petr Tůma ze Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy v Písku, který psal o pozitivních změnách ve své škole, ke kterým došlo díky dotacím z EU. Michaela Fričová ze strakonického gymnázia, jejíž práce byla o využití milionu korun z fondů EU na podporu finanční gramotnosti se umístila na třetím místě.

„Smyslem soutěže bylo vedle podpory kreativní práce a možnosti se realizovat také výzva k zamyšlení, jak Čechy často zatracovaná Evropská unie pomáhá v našem každodenním životě,“ hodnotí europoslanec Tomáš Zdechovský.

Ve fotografické soztěži se na prvním místě umístil Michael Kohút studující Gymnázium a SOŠ pedagogickou v Nové Pace s netradičním snímkem Informačního střediska – Klenotnice v Nové Pace. Na druhém a třetím místě skončily studentky Střední školy vizuální tvorby s.r.o. - Pavla Šmídová s fotografií Šimkových sadů v Hradci Králové a Tereza Hornová se snímkem hřbitovního portálu v Hořicích.

„Pro výherce připravujeme s europoslancem Zdechovským studijní cestu do Bruselu. Poznají nejen evropské instituce, ale také samotné město a na vlastní kůži v praxi uvidí práci Evropského parlamentu,“ popsal René Příhoda ze zastoupení krajů v Bruselu.

Práce studentů zde

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů