Zdechovský (KDU-ČSL): Když se vedení ujmou schopní lidé, může se spousta věcí pohnout kupředu

04.01.2017 9:07

Chrudimsko se stalo prvním místem, které v novém roce v rámci svých poslaneckých dní navštívil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Zdechovský (KDU-ČSL): Když se vedení ujmou schopní lidé, může se spousta věcí pohnout kupředu
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

 Setkal se starostou města Chrudimi Petrem Řezníčkem, prohlédl si rekreační lesy na Podhůře a na závěr dne jednal se starostkou Chrasti Martinou Lacmanovou. Program nejaktivnějšímu českému europoslanci zajišťovalo Centrum společných služeb Mikroregionu Chrudimska.

Úvodním bodem programu byla návštěva lípy v Lipce, která i díky podpoře týmu Tomáše Zdechovského získala titul Strom roku 2016. Nyní lípa bojuje o ocenění Evropský strom roku. „Pokud v soutěži uspěje, bude to mít velmi pozitivní vliv nejen na prestiž Chrudimska, ale hlavně na jeho turistickou atraktivnost, z čehož budou moci v konečném důsledku profitovat i běžní místní občané,“ vysvětluje Zdechovský důvody, proč je podpora tohoto projektu důležitá.

Dalším bodem programu bylo setkání s fotografem a rodákem z Lipky Ludvíkem Plašilem, který europoslance seznámil s historií místního šlechtického rodu Kustošů a osudem jejich majetku. Společně navštívili bývalou tvrz v Lipce a hrobku rodu. „Jsem velmi vděčný za možnost prodiskutovat možnosti opravy těchto pamětihodností, protože jejich současný stav je bohužel velmi špatný,“ poděkoval Plašil.

Následovala prohlídka rekreačních lesů na Podhůře, které vznikly díky podpoře z Evropských fondů a jsou nyní vyhledávanou destinací pro vstup do Železných hor. „Velmi mne překvapil zájem i informovanost europoslance Zdechovského v problematice možností čerpání dotací v oblasti rekreace i vzdělávání, a to nejenom z rozpočtu Evropské unie, ale i z rozpočtu České republiky,“ pochvaloval si ředitel Městských lesů Zdeněk Odvárka, který díky setkání získal další tipy na rozvoj Podhůry.

Pozitivní přínos setkání potvrdil i starosta Petr Řezníček, který Zdechovského oficiálně přijal na chrudimské radnici. "Při příjemném setkání s panem europoslancem Zdechovským jsme se v krátkosti dotkli budoucích záměrů města Chrudim i možnosti, jak realizovat některé projekty s podporou evropských dotačních titulů."

Zdechovský dále navštívil i radnici ve Chrasti, kde se u starostky Martiny Lacmanové řešily zejména otázky legislativy v případě výjezdů hasičů i témata jako rekonstrukce náměstí, vzdělávání zastupitelů či aktivity Svazu měst a obcí ČR.

„Chrudimsko je důkazem toho, že když se vedení ujmou schopní lidé, může se spousta věcí pohnout kupředu,“ shrnul svoji návštěvu Zdechovský a přislíbil, že v létě se do regionu znovu vydá.

Jitka Fialová

Převzato z profilu.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…