Zdechovský (KDU-ČSL): Kvůli Drábkově reformě přežívá důchodce ze Znojma ze dne na den

05.12.2014 12:49

Nedávná reforma sociálních služeb přivedla stovky lidí potřebujících zdravotní péči do skutečných existenčních potíží. Jedním z těch, kteří žádají nyní o pomoc v zoufalé životní situaci, je Eduard Krutiš ze Znojma.

Zdechovský (KDU-ČSL): Kvůli Drábkově reformě přežívá důchodce ze Znojma ze dne na den
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Tento pán chodí o francouzských holích. Bylo mu diagnostikováno celkem deset onemocnění, na které bere celkem šestnáct léků a dnes musí živořit na ubytovně.  V roce 2003 mu byl posudkovým lékařem určený třetí stupeň bezmocnosti. Důsledkem tzv. Drábkovy reformy mu byla bezmocnost snížena na první stupeň, což automaticky znamenalo snížení nároku na péči. Pan Krutiš tak doslova přežívá ze dne na den,“ popisuje celý případ europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který pana Krutiše osobně navštívil.  Podle europoslance by se tímto případem okamžitě mělo zabývat ministerstvo práce a sociálních věcí i představitelé města Znojma.

Znojemský případ řeší europoslanec Zdechovský s ministryní

Eduard Krutiš má problém vyjít se svým důchodem a navíc se snížením stupně bezmocnosti nemá nárok na stálou péči. Pečovatelka za ním dochází pouze jednou týdně, což zdaleka nestačí pro jeho potřeby.

Zdechovský proto nyní zkoumá možnosti, jak panu Krutišovi konkrétně pomoci.  „Obrátil jsem se dopisem přímo na ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou-Tominovou se žádostí o nové vypracování revizního lékařského posudku jeho stavu. Se žádostí o pomoc jsem se obrátil také na starostu Znojma. Chci zjistit všechny možnosti, jak mu lze za nynějších okolností pomoci a zda by bylo možné umístit ho do nějakého sociálního zařízení, kde může důstojně žít,“ zdůraznil lidovecký europoslanec Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…