Zdechovský (KDU-ČSL): Miroslav Farkas byl převezen do mírnějšího typu vězení

12.10.2019 17:46

Čech Miroslav Farkas byl z vězení ve východotureckém Vanu převezen do nejmodernějšího vězení Silivri u Istanbulu, jež se nachází v evropské části Turecka.

Zdechovský (KDU-ČSL): Miroslav Farkas byl převezen do mírnějšího typu vězení
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Přesun odsouzeného Čecha přislíbili turečtí představitelé po jednání europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) a zástupců českého velvyslanectví v Ankaře s tureckým ministerstvem spravedlnosti.

„Podle informací od tureckých diplomatů byl Miroslav Farkas přeřazen do mírnějšího vězení typu L, kde mu umožní lepší léčbu jeho zdravotních problémů a pomůže to i k lepšímu kontaktu s jeho rodinou,“ sdělil europoslanec Tomáš Zdechovský a dodává, že na pozitivní vnímání celé záležitosti měla vliv i zářijová návštěva premiéra Andreje Babiše a dlouhodobé vyjednávání zástupců ministerstva zahraničí pod vedením Tomáše Petříčka. V současné době probíhají s Tureckem další jednání o budoucnosti obou odsouzených.

Markéta Všelichová a Miroslav Farkas byli v roce 2017 v Turecku odsouzeni na šest let a tři měsíce vězení za údajnou spolupráci s bojovníky milic syrských Kurdů YPG, které země považuje za teroristickou organizaci. Rozsudek potvrdil i Nejvyšší soud a Češi nemají další možnost odvolání.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krajča (KSČM): Ničení antifašistických památníků odsuzuji

4:31 Krajča (KSČM): Ničení antifašistických památníků odsuzuji

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kampaní, falšující boj proti fašismu a osvobození