Zdechovský (KDU-ČSL): O zavedení jednoho času se bojuje v Evropském parlamentu

25.10.2014 21:02

V noci ze soboty na neděli budou lidé přetáčet hodiny kvůli přechodu na zimní čas. Změny času na jaře a na podzim s sebou však přinášejí mnohé problémy, které potvrdila i řada studií.

Zdechovský (KDU-ČSL): O zavedení jednoho času se bojuje v Evropském parlamentu
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) proto usiluje ve spolupráci s iniciativou „Only One Time“ o zavedení jednoho času.

„Střídání zimního a letního času s sebou přináší četné negativní dopady na zdraví některých lidí.  Může totiž narušovat biologické rytmy, což se projevuje fyzickými i psychickými potížemi. Podle různých studií vede změna času k nárůstu počtu pracovních úrazů, infarktů a sebevražd u mužů,“ uvádí Zdechovský některé nepříznivé důsledky tohoto kontroverzního opatření.

Podle něho se navíc hlavní důvody pro střídání času ukázaly jako neopodstatněné.  „Bylo prokázáno, že úspora energie, která byla dříve uváděna důvod pro zavedení dvou časů, je prakticky nulová,“ vyvrací europoslanec nejčastější argument uváděný ve prospěch změny času.

„Rozhodl jsem se proto obrátit na Evropskou komisi s dotazem, zda se zvažuje na úrovni EU a ve spolupráci s ostatními evropskými zeměmi či celosvětově možnost zavedení jediného času,“ vysvětluje Zdechovský svůj postup v této záležitosti.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…