Zdechovský (KDU-ČSL): Ojetá auta mají v devadesáti procentech stočené kilometry

07.10.2014 10:54

Evropské země včetně České republiky se potýkají s problémem stáčení tachometrů. Koupit si ojeté auto znamená podle odhadů až s 90% pravděpodobností nevědět, kolik má vozidlo skutečně najeto.

Zdechovský (KDU-ČSL): Ojetá auta mají v devadesáti procentech stočené kilometry
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

 Získat údaje o skutečné historii vozidla je dnes téměř nemožné. „Příslušná data lze získat pouze pokoutnými způsoby přes záznamy o historii auta v chráněných databázích výrobců,“ přibližuje nynější situaci europoslanec Zdechovský, který se snaží nalézt způsob, jak tento palčivý problém trápící tisíce evropských řidičů vyřešit. Jako nejlepší způsob řešení se jeví vytvoření centrální evropské databáze vozidel. Zdechovský se obrátil přímo na Evropskou komisi s otázkou, zda existují nějaké administrativní, právní či faktické překážky, které by bránily vytvoření centrální databáze vozidel, díky níž by si zákazníci mohli zjistit celou historii kupovaného vozidla. Odpověď se očekává do měsíce.

„Jedná o záležitost celoevropského rozsahu, proto považuji za lepší, když se problém nebude řešit jen na úrovni Česka, ale i ve spolupráci s ostatními členskými zeměmi EU,“ vysvětluje europoslanec Zdechovský výhodu řešení záležitosti na evropské úrovni.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…