Zdechovský (KDU-ČSL): Podporuji starosty, kteří chtějí finanční kompenzaci za vodu z Želivky

18.03.2015 13:30

Tomáš Zdechovský bude s premiérem Sobotkou řešit kompenzace pro obce v okolí Želivky

Zdechovský (KDU-ČSL): Podporuji starosty, kteří chtějí finanční kompenzaci za vodu z Želivky
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Ve středu 18. března se v Bruselu setká europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Tématem jednání budou finanční kompenzace obcím v okolí vodní nádrže Švihov (též řečená Želivka). Starostové požadují, aby z vybrané částky za vodu z Želivky, což je ročně 380 milionů Kč, šlo alespoň 10 % zpět do regionu na opatření vedoucí k rozvoji regionu.

Kompenzace pro obce podporuje i hejtman Vysočiny Běhounek

V pondělí 16. března hovořil Zdechovský v Jihlavě s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem právě také o pomoci obcím v okolí Želivky. „Jsem rád, že pan hejtman kompenzace podporuje a návrh starostů podpořil,“ uvedl po jednání Zdechovský.

S požadavky obcí v regionu Želivky seznámil Tomáš Zdechovský také ministra zemědělství Mariana Jurečku a také ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou.

Starostové sepsali požadavky a žádají řešení

Starostové požadují přepracování ochranných pásem kolem nádrže a opatření v pěstování zemědělských plodin, pozemkové úpravy, dále podporu ekologického zemědělství např. včelařství, zahradnictví, lesní školky apod., také podporu výstavby a opravy stávajících čističek odpadních vod v malých obcích a přísnější povolování bioplynových stanic. Dalším z požadavků je příspěvek na výstavbu zázemí obcí a osad za účelem zpříjemnění života v obcích dostavbou dětských hřišť a sportovního zázemí a kompenzovat tak omezení obcí. V neposlední řadě starostové požadují zlepšení vybavení dobrovolných hasičů z důvodů špatné dostupnosti v těchto regionech.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.