Zdechovský (KDU-ČSL): Problém neplatičů

25.08.2014 13:26

V úterý 26. srpna v 11.30 na radnici v Luži představí starosta Radek Zeman a europoslanec Tomáš Zdechovský zástupcům vlády model spolupráce města se sociálně slabými skupinami. Chtějí je tak inspirovat při řešení problémů s neplatiči, romskými, ale i jinými nepříznivými komunitami.

Zdechovský (KDU-ČSL): Problém neplatičů
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Začali jsme před čtyřmi lety a náš model začíná mít výsledky. Ve zkratce se jedná o to, že nabídneme lidem možnost odpracovat si své dluhy vůči městu. Lidé nám dlužili za odpad, neplatili poplatky za psa a mnohé další. Situace byla neúnosná,“ popisuje starosta Zeman.   Do řešení se vložil europoslanec Tomáš Zdechovský, který zahájil jednání s ministerstvem sociální věcí a ministrem pro lidská práva.

Zaměstnáváním sociálně slabých šetří radnici rozpočet

Může to znít paradoxně, ale v Luži dokazují, že to funguje. „Problém neplatičů je daleko větší, než to, že dluží městu peníze. Tito lidé se odnaučili pracovat, někteří dokonce nikdy nepracovali a nic neumí,“ upozorňuje Zdechovský.

Model v Luži funguje tak, že k jednomu řemeslníkovi, který se stává zároveň lektorem, jsou přiřazeni tři - čtyři lidé. Pod jeho vedením se učí pracovat a vykonávají potřebou práci pro město. Podle starosty Zemana tak není potřeba tolik stavebních firem, protože práci zastanou tito místní. „Ušetříme až třetinu nákladů z rozpočtu města a na víc řešíme sociální problémy,“ říká starosta, který bude tento model společně s europoslancem Zdechovským prezentovat zástupcům úřadu vlády.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…