Zdechovský (KDU-ČSL): Proč ODS při kampani do EU říká lidem nesmysly?

09.04.2014 21:01

ODS bude před evropskými volbami lákat voliče peticí za zachování koruny, resp. nepřijetí eura. Svým způsobem můžeme tento krok považovat za pochopitelný.

Zdechovský (KDU-ČSL): Proč ODS při kampani do EU říká lidem nesmysly?
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Nelze se proto divit, že chtějí využít momentálních protievropských nálad k vytřískání politického kapitálu a pokusit se tak získat zpět své voliče.

Jenomže ODS zapomněla voličům říci jednu důležitou věc. Při podepsání přístupové smlouvy jsme se zavázali k přijetí eura, což znamená jediné. Přestože není stanoveno přesné datum, zavedení eura se nevyhneme.  Jedinou možností, jak u nás euro nezavést, by bylo patrně vystoupení z EU. V tomto případě by u voličů skončila definitivně, a sama by si tak vykopala vlastní hrob.

Jedny svobodné už tu máme a jak dopadají ve volbách, všichni víme. K parlamentní existenci mají i přes ne zrovna eurooptimistické naladění veřejnosti zatím hodně daleko. A navíc ať si politici někdy jdou mezi podnikatele, kteří přichází díky převodům z eura na koruny o miliony ročně. ODS také zapomněla říci, že euro není záležitostí Evropského parlamentu, ale politiky české vlády. Ale to už je asi jen detail.

Nechystá ODS rozpouštěcí sjezd?

Lidé, co mají kampaň ODS na starost, buď museli zapomenout, že euro bylo zmíněno v přístupové smlouvě, nebo záměrně klamou veřejnost. Ať už je to jakkoli, ODS si svým krátkozrakým jednáním zadělává na pořádnou ostudu. Copak zapomněli, jak dopadl Jiří Paroubek, který před několika lety sliboval různé nesmysly?  Jsem velmi zvědavý, jak potom občanští demokraté voličům vysvětlí, že to, co slibovali, nemohou splnit.

Napadá mě ještě jedna věc, jak vysvětlit počínání kdysi nejsilnější české strany. Nechystá náhodou ODS v nejbližší době rozpouštěcí sjezd? Pokud ano, tak by její nynější jednání mělo svojí logiku a dávalo by celkem dobrý smysl. Necháme se překvapit.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …