Zdechovský (KDU-ČSL): S rozhodnutím norského soudu naprosto nesouhlasím

01.07.2016 9:39

Dnes došlo ke zveřejnění rozsudku soudu v případu Evy Michalákové, který sice zakázal adopci mladšího syna, ale odebral matce rodičovská práva k oběma synům, hlavním důvodem je medializace případu.

Zdechovský (KDU-ČSL): S rozhodnutím norského soudu naprosto nesouhlasím
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Případ Evy Michalákové je nejznámějším případem selhání norské sociální služby. Odebrat děti kvůli medializaci považuji za nepřípustné! Opět se ukázalo, že norský systém péče o děti není demokratický,“ prohlašuje Zdechovský (KDU-ČSL) a upozorňuje na fakt, že právě díky odvaze Evy se podařilo zveřejnit nespočet dalších případů, kde dochází ke zneužití moci Barnevernetem.

„Jsem přesvědčen, že se jedná o systémovou chybu, kdy k takovému rozhodnutí došlo pouze s cílem umlčet další rodiny a skrýt zjevné chyby. Ukazuje se, že tvrzení norské velvyslankyně v ČR, že rodičům za medializaci žádné postihy nehrozí, nejsou vůbec pravdivé,“ kritizuje postoj postup V případu Evy Michalákové se ale objevují i dílčí vítězství. Pomoc jí přislíbil uznávaný psycholog Einar Salvesen a krajský soud v Hodoníně uznal, že do osudu chlapců mohou zasahovat nejen norské úřady, ale také česká justice, protože české státní občanství je stejně důležité jako obvyklé místo bydliště dětí. „Nepřestáváme bojovat a jsem připraven Evu při jejím dalším odvolání,“ uzavírá Zdechovský. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…