Zdechovský (KDU-ČSL): Stát jen roky slibuje a výsledkem je nezájem investorů o region a odliv lidí

09.02.2016 22:51

Vedení města Jevíčko a starostové z mikroregionu Moravskotřebovska-Jevíčska se dnes shodli s europoslancem Tomášem Zdechovským na společné výzvě ministrovi dopravy Danu Ťokovi k okamžité dostavbě páteřní silnice D 35 a D 43.

Zdechovský (KDU-ČSL): Stát jen roky slibuje a výsledkem je nezájem investorů o region a odliv lidí
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Podle starosty Dušana Pávka je situace v regionu kritická a vláda by se jí měla okamžitě zabývat. Ke kritice se přidali i místní firmy a podnikatelé.

„Stát jen roky slibuje a výsledkem je nezájem investorů o region a odliv lidí za prací do jiných koutů republiky. Dnes je dopravní obslužnost regionu v krizovém stavu. Jsou zde časté tragické dopravní nehody, v zimě je zde složitá sjízdnost a tím se také prodlužují dojezdy záchranářů,“ okomentoval po dnešním jednání se starosty a podnikateli z regionu europoslanec Zdechovský a slíbil, že bude intervenovat u ministra dopravy.

Stávající situace je kritická

„Stávající situace na silnici 43 mezi Svitavami a Brnem je jednou z nejnebezpečnějších v České republice. Situaci by výrazně zlepšila dostavba původně plánované tzv. Hitlerovy dálnice,“ upozornil starosta Jevíčka Dušan Pávek. V rámci Pardubického kraje by urychlení přípravy i realizace stavby mělo pomoci rozvoji kraje a posílení jeho regionálních vazeb. „Velmi si vážíme spolupráce a pomoci europoslance Zdechovského. Pociťujeme vylidňování regionu, stává se z nás periferie,“ dodal starosta.

Na kritický stav bylo ministerstvo upozorněno před 10 lety a naposledy memorandem měst ležící na R 35, a to v listopadu 2015. Nyní chce europoslanec Zdechovský apelovat ještě silněji na českou vládu a Ředitelství silnic a dálnic.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.