Zdechovský (KDU-ČSL): Tato stavba patří na seznam UNESCO...

06.04.2015 21:33

Europoslanec Tomáš Zdechovský chce usilovat o zařazení Kuksu na seznam památek UNESCO. Podle europoslance je stavba natolik unikátní a výjimečná i ve spojení s Braunovým betlémem, že se dá rozhodně hovořit o díle světového významu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Tato stavba patří na seznam UNESCO...
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

V současné době Královéhradecký kraj žádnou památku na seznamu UNESCO nemá, ačkoli indikativní seznam České republiky již obsahuje Český ráj a Braunův betlém.

„Kuks je natolik výjimečnou stavbou a jednou z nejdůležitějších a nejkrásnějších památek Královéhradeckého kraje, která by rozhodně neměla na seznamu památek UNESCO chybět,“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský s tím, že chce o samotném zařazení hovořit při nejbližším setkáním s hejtmanem kraje.

„Z mé pozice poslance Evropského parlamentu uvítám a plně podpořím veškeré aktivity vedoucí k zápisu Kuksu na seznam UNESCO a to ať už v Čechách nebo v Bruselu, kde má UNESCO jednu ze svých 4 poboček v Evropě,“ vysvětlil Tomáš Zdechovský.

UNESCO slaví letos 70. výročí

UNESCO slaví tento rok 70. výročí od svého založení, a proto bude celý rok ve znamení oslav a doprovodných akcí. UNESCO vzniklo 4. listopadu 1945 v poválečné éře k rozvoji intelektuální a morální solidarity lidstva a mezi 20 zakládajících států patřilo i Československo. Česká republika má v současné době 12 památek a 4 nehmotná dědictví, které jsou zapsány na seznam UNESCO.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.