Zdechovský (KDU-ČSL): Tristní Rada EU. Místo zrušení roamingu pět MB denně zdarma

13.03.2015 13:11

Zdechovský ostře kritizuje navrhovaný odklad konce roamingu

Zdechovský (KDU-ČSL): Tristní Rada EU. Místo zrušení roamingu pět MB denně zdarma
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Lidovečtí europoslanci Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Paul Rübig (ÖVP) z Rakouska se dlouhodobě staví za zrušení roamingu. Evropský parlament vyzývá ke konci roamingu do konce letošního roku. Rada ale navrhuje odklad termínu o tři roky s tím, že do pěti stažených megabytů denně nebude účtována žádná částka. S tím však europoslanci nesouhlasí a vyzývají Radu k přehodnocení stanoviska.

„Vytvoření jednotného telekomunikačního a digitálního trhu považuji za jednu z hlavních priorit celé EU. Není možné tato opatření odkládat či ustupovat od původně vytyčených plánů,“ říká europoslanec Zdechovský a na paškál si bere především malou ochotu Rady podpořit účinná opatření. „Postoj Rady EU považuji za tristní. Asi každý uzná, že existuje opravdu propastný rozdíl mezi zrušením roamingu a pěti megabyty denně zdarma.“

Návrh Rady povede k rozladění evropských spotřebitelů

Podle Zdechovského povede návrh Rady k rozladění evropských spotřebitelů, očekávajících konec roamingu.  Není jediným poslancem, který se stanoviskem Rady nesouhlasí.  „Připojil jsem se k výzvě Radě EU iniciované nizozemskou europoslankyní Marietje Schaake.  Práva spotřebitelů musí být dostatečně chráněna,“ říká Zdechovský.

Výzva požadující konec roamingu v prostoru EU vzbudila v Evropském parlamentu veliký ohlas.  Podepsalo se pod ní 146 europoslanců napříč jednotlivými frakcemi. Dopis s výzvou byl 4. března zaslán Radě.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…