Zdechovský (KDU-ČSL): V Norsku se bude protestovat za přezkumy případů odebraných dětí

10.06.2016 21:01

V sobotu 11. června, proběhne v Oslo dlouho dopředu připravovaná demonstrace proti praktikám norské sociální služby Barnevern.

Zdechovský (KDU-ČSL): V Norsku se bude protestovat za přezkumy případů odebraných dětí
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Podle odhadu norských organizátorů, se kterými je v kontaktu evropský poslanec Tomáš Zdechovský, by účast měla přesáhnout tisíc lidí. Symbolem protestu budou opět zlomené růže, které připomenou zničené dětství stovek násilně odebraných a od rodin zbytečně izolovaných dětí.

Z Česka bude přímo na místě evropský poslanec Tomáš Zdechovský, který chce svou účastí mimo jiné připomenout osud dětí Michalákových a protiprávní postup Barnevernu vůči této české rodině. „Pevně věřím, že se případ Evy dostane mezi ty, které norská vláda v návaznosti na svůj prosincový slib zpětně prošetří,“ uvedl před demonstrací Tomáš Zdechovský. Ten se totiž již před téměř dvěma měsíci obrátil osobním dopisem na ministryni Solveig-Horne a připojil se k dřívější žádosti Jitky Chalánkové a právních zástupců Evy Michalákové, aby ministryně zařadila případ rodiny Michalákových mezi vzorek zpětně prošetřovaných případů.

Do Norska přicestuje i rumunský zpěvák Cristian Cazacu, který nazpíval píseň Let the children be set free, která se stala hymnou boje za navrácení neprávem odebraných a od biologických rodičů násilím oddělených dětí. Právě rumunská rodina Bodnariových nedávno vyhrála svůj déle než půlroční boj s Barnevernem o svých pět dětí.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…