Zdechovský (KDU-ČSL): Zaplatí Praha také milion za výuku čůrání mužů v sedě?

22.11.2015 9:11

Další z povedených výtvorů vzešlý nejspíše z dílny genderových bojovníků (či bojovnic) za právo být diskriminován je na světě. Pražská radnice chce stydlivé a bojácné ženy dostat na kola.

Zdechovský (KDU-ČSL): Zaplatí Praha také milion za výuku čůrání mužů v sedě?
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Podle předkladatele návrhu, radního pro dopravu Petra Dolínka, je prý hlavním důvodem nechuti žen jezdit na kole psychologická bariéra související s pocitem nedostatečné bezpečnosti. Roli prý podle něho hrají podle také další hlediska, jako jsou požadavky na vzhled a hygienu v práci.
Jistě velmi chvályhodný nápad za milion korun, v tomto případě téměř doslova či spíše do haléře, protože na realizaci má jít 992 tisíc Kč. Ženy se díky tomu konečně naučí jezdit do práce na kole. O to chvályhodnější, že se na takové věci myslí v době, kdy ani pořádně nefunguje radniční koalice. Kdyby byli všichni tak ochotní rvát se i v časech politické krize otřásající Prahou za blaho všech, svět by byl hned mnohem lepším místem k žití.

Možná bych někdy doporučil autorům těchto neskutečně „užitečných“ nápadů, aby si zkusili Prahou na kolech projet. Důvodem, proč ženy na kolo nesedají, nejsou důvody hygienické, ale existencionální. Jezdit po Praze je prostě nebezpečné. 

Jen si říkám, zda není sexistické se domnívat, že ženy jsou nesvéprávné chudinky, které se musí naučit správně jezdit na kole. Také bych docela rád viděl ženskou, která jde na důležité jednání a bude s lodičkami a kostýmku jezdit po členité Praze na kole, které nemá ani kde bezpečně zaparkovat.

Praha na tom nyní musí být velice dobře po všech stránkách, když je čas i na vymýšlení takovýchhle pitomostí dosahujících kolosálních rozměrů. Takže, s více ženami na kolech spějme vzhůru k světlým zítřkům. A jinak zdravému rozumu zdar.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…