Zdeňková (HPP11): Cenzura v podání ANO a TOP 09. Co se veřejnost nesmí dozvědět?

05.09.2016 21:46

Vážení čtenáři, tento text byl rozhodnutím radních ANO a TOP 09 vyřazen ze sekce “Názory zastupitelů” zářijového radničního periodika Klíč na Praze 11. Jeho vyřazení je jedním z bodů k projednání na mimořádném zastupitelstvu tento čtvrtek 8.9.2016.

Zdeňková (HPP11): Cenzura v podání ANO a TOP 09. Co se veřejnost nesmí dozvědět?
Foto: Hnutí pro Prahu 11
Popisek: Hnutí pro Prahu 11, logo.

Příspěvek zastupitelů byl rozhodnutím radních ANO a TOP 09 vyřazen ze sekce “Názory zastupitelů” zářijového Klíče č. 9 na Praze 11 s odůvodněním, že “nepravdivě připisuje jednotlivým členům rady či skupinám členů rady rozhodnutí, která rada učinila jako celek”. Příspěvek je po skutkové a tím i po právní stránce v pořádku a případ jeho vyřazení je jedním z bodů k projednání na mimořádném zastupitelstvu dne 8.9.2016._______

Kryjí radní ANO a TOP případný trestný čin?

Radní za ANO a TOP na jednání Rady MČ dne 28.6.2016 bezdůvodně odložili podání trestního oznámení na prodej pozemků na Roztylech firmě Alborg-Development, a.s. Pozemky v blízkosti metra Roztyly (43 000 m2) prodala MČ Praha 11 v roce 2008 pod vedením ex-starosty Mlejnského za pouhých 2450,- Kč/m2! Tj. celkem za 105,4 mil. Kč. V roce 2015 jsem jako radní MČ iniciovala nezávislé znalecké posouzení prodejní ceny pozemků a výsledek nepřekvapil - cena měla být nejméně o 40% vyšší. Případná škoda městské části tedy může činit nejméně 42,8 mil. Kč. Nezanedbatelná částka, která by mohla znamenat nezanedbatelný (trestný) čin.

V této souvislosti připomínáme, že bývalé vedení radnice a řada zastupitelů jsou stíháni za nevýhodné rozprodávaní obecního majetku v letech 2010 a 2011, resp. za zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku ve stadiu pokusu. Rozprodej obecních pozemků pod cenou a následný souhlas s úpravami územního plánu umožňující navýšení zastavitelnosti pozemků nebylo za předchozího vedení radnice ODS / ČSSD / PP / KSČM nic neobvyklého. Nejen tyto kauzy vedly na konci roku 2014 ke zrušení místní organizace ODS. Letos v dubnu zadala Rada MČ právníkům posouzení možností městské části, jak dojít v případě prodejů pozemků na Roztylech spravedlnosti.

Doporučení bylo jednoznačné: 1. podat podnět na Magistrát hl. m. Prahy na určení vlastnického práva podle § 80 zákona č. 99/1963, 2. podat trestní oznámení ve věci prodejní ceny pozemků.

Jako veřejní činitelé musíme konat v případě, že je podezření na trestný čin či nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky. Přestože se trestní sazba (a tím doba promlčení) liší podle závažnosti činu, nebylo dne 28.6.2016 věcí Rady MČ tuto skutečnost posoudit, ale povinností trestní oznámení podat. Vzhledem k čím dál bližší a otevřenější spolupráci ANO a TOP s panem Mlejnským a jeho lidmi, bohužel je možné, že ANO a TOP nepodáním trestního oznámení kryjí případný trestný čin. Podnět na podání trestního oznámení budeme tedy navrhovat na zářijovém jednání Zastupitelstva MČ Praha 11.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.