Zechová (STAN): Velké Heraltice si k letošnímu výročí nadělí dárek

09.01.2015 19:09

Rok 2015 je pro Velké Heraltice rokem velevýznamným. Obec letos oslaví své 750. výročí a současně ji letos čekají zásadní investice. Zejména, pokud obec získá potřebné dotace.

Zechová (STAN): Velké Heraltice si k letošnímu výročí nadělí dárek
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Jednou z nejvýznamnějších investičních akcí má být rozšíření skupinového vodovodu do místních částí, kde zásobování vodou doposud není a kvalita vody ve stávajících studnách není dobrá – pouze  užitková. Stavební povolení na realizaci obec má, ale jelikož jde o finančně velmi náročný projekt, s přepokládanými náklady okolo třiceti milionů korun, spoléhá na získání dotací.

Obdobně je tomu v případě plánované výstavby kanalizace a ČOV. Obec na tuto akci s rozpočtem okolo 85 milionů korun má vydáno stavební povolení a očekává, že výstavba bude uskutečnitelná díky dotaci.

„V únoru obec začíná realizovat ze získaných dotací projekt Energetické úspory Základní školy, což je zateplení fasády, zateplení části střechy objektu, částečná výměna starých oken a rekonstrukce zdrojů tepla. Celková realizace je v částce 18 milionů korun,“ konstatovala starostka Velkých Heraltic Jana Zechová.

A již koncem ledna obec dokončí a zkolauduje – po ročním uzavření – kompletně zrekonstruovaný Kulturní dům z roku 1930, s vynaloženými náklady 18 milionů korun, kdy zčásti pomohl úvěr. „Jedná se o jednu z největších rekonstrukcí v obci za posledních padesát let. Vzhledem k oslavám 750 let v roce 2015 je to dárek pro občany obce Velké Heraltice,“ dodala starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…