Zelení: Amazon v Brně ucpe jihovýchod města kamiony

20.03.2014 8:20

Se vší zodpovědností, kterou s sebou nese funkce zvolených zastupitelů, zelení nepodpořili schválení smlouvy s developerem, který má pro společnost Amazon vystavět v Brně obří skladovací a logistické centrum.

Zelení: Amazon v Brně ucpe jihovýchod města kamiony
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Podmínky dodatku totiž stále nedávají záruku, že v dohledné době bude postaven sjezd z dálnice D1 do průmyslové zóny, ani obchvat Tuřan. Obě tyto stavby jsou však naprosto nezbytné, aby od silné kamionové dopravy ochránily obyvatele jihovýchodní části města, především Slatiny a Tuřan. Zajištění výkupu části pozemků developerem, ani sliby premiéra, že sjezd z D1 postaví, nejsou věrohodnou zárukou. Podobné sliby totiž Brňané slyšeli za posledních 12 let z úst premiérů už několikrát.

Na otázku pracovních míst v Brně se díváme mnohem komplexněji než pohledem společnosti Amazon. Ze zkušeností německých regionů víme, že nová pracovní místa v distribučních skladech firem jako je Amazon přinášejí zároveň zánik existujících kvalitnějších pracovních míst v kamenných obchodech, službách, ale často i v oblasti výroby. Odhadem této bilance pracovních míst by se mělo zastupitelstvo zabývat, nikoli bezvýhradně přijímat mantru o nových pracovních místech v Amazonu.

Zároveň jsme velmi silně znepokojeni tím, že developer pracující pro Amazon již provedl bez povolení významné terénní úpravy na pozemku v majetku města, který mu nepatří a nemá aktuálně právo s ním takto nakládat. Toto jednání považujeme za závážné porušení důvěry. Trváme na tom, aby před jakýmkoliv schvalováním smluv s touto firmou bylo zastupitelstvu předloženo prověření, zda provedené terénní úpravy na městských pozemcích byly legální a v souladu s uzavřenými smlouvami s městem Brnem.

Martin Ander, Jana Drápalová a Mojmír Vlašín, členové klubu zastupitelů Strany zelených v Zastupitelstvu města Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…