Zelení: Do předsednictva Evropské strany zelených byl zvolen Michal Berg

21.05.2018 17:02

Na sjezdu Evropské strany zelených, který o víkendu proběhl v Antverpách, byl zvolen do předsednictva EGP (European Green Party) Michal Berg.

Zelení: Do předsednictva Evropské strany zelených byl zvolen Michal Berg
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

„Zelení jsou strana, která je proevropská, ale taky k Evropě kritická. Pokud chceme, aby EU lépe fungovala, je potřeba spolupracovat se všemi, kdo v evropské spolupráci vidí budoucnost, jinak zvítězí nacionalisté a populisté. Evropská strana zelených propojuje zelené ze zemí jako Německo nebo Švédsko, kde jsou silní, se zeměmi, kde je zelená politika slabší a já jsem rád, že budu mít možnost ovlivňovat její rozvoj ve střední a východní Evropě, hlavně ve směru k volbám do Evropského parlamentu, které nás čekají za rok,“ řekl nově zvolený zástupce českých Zelených v EGP Michal Berg.

Nový člen předsednictva měl kvalitní a zkušené protikandidáty: Morava Sharabidze, nominovaného Gruzií a Efi Xanthou, nominovanou Kyprem. Berg chce napomáhat rozvíjení zelené politiky a Zelené v Evropě spojovat.

„Blahopřeji Michalovi Bergovi ke zvolení do předsednictva EGP. Věřím, že se nám společně podaří v rámci evropské zelené rodiny posunout dál i české Zelené. Přeji ti, Michale, hodně úspěchů!“ vzkazuje Petr Štěpánek, předseda Strany zelených.

Vliv Zelených v Evropě roste. Důkazem je nejenom dnešní zvolení Michala Berga do předsednictva Evropské strany zelených, ale také nedávné zvolení Zuzany Plké jako spolumluvčí Federace evropských mladých zelených a Anny Gümplové také do předsednictva. Tak velké české zastoupení je důkazem, že Zelení zastávají funkční personální politiku, která je spravedlivá a dává prostor pro růst osobností.

Michal Berg je český politik a podnikatel v oblasti IT, v letech 2016 až 2018 místopředseda Strany zelených, od roku 2014 také zastupitel města Vsetína. Od roku 2010 je členem Strany zelených, v níž vedl odbornou sekci pro informatiku. Podílel se na projektu Rekonstrukce státu, spolupracuje s Fondem Otakara Motejla a je aktivní v občanském sdružení Vsetínské fórum. V červnu 2014 se stal členem Předsednictva SZ. Na sjezdu SZ v lednu 2016 v Praze byl zvolen 2. místopředsedou strany. Funkci zastával do ledna 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…