Zelení: Lidé nesmějí být rukojmími obchodníků s chudobou

13.10.2017 16:56

V litvínovské části Janov dochází v těchto dnech k odpojování celých domů od přívodu tepla a teplé i studené vody. V těchto domech nežijí jen takzvaní problémoví občané, ale také lidé, kteří chodí do zaměstnání a vychovávají děti. Důvodem je neuhrazení zálohových plateb ze strany vlastníků bytů.

Zelení: Lidé nesmějí být rukojmími obchodníků s chudobou
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Dle zjištěných informací měli být prostředky zpronevěřeny. Ať už je však důvod jakýkoliv, je nepřístupné, aby byli lidé bydlící v podnájmu postaveni do bezvýchodné situace rukojmích. A to i v případech, kdy řádně platí.

„Zelení důrazně žádají litvínovskou radnici, aby se bezodkladně zabývala situací obyvatel v postižených domech (např. ul. Gluckova) a těmto do vyřešení situace pomohla získat náhradní bydlení, nebo jim na přechodnou dobu zajistila náhradní formu ubytování,“ říká k problému krajský předseda Zelených a litvínovský rodák Petr Globočník.

„I na tomto případě se ukazuje, jak citelně chybí zákon o sociálním bydlení, který by obcím ukládal povinnost držet bytový fond, který by mohl být použit i v tomto případě. Proto žádáme, aby se neutěšená situace v Janově stala předmětem jednání a stálým bodem na programu jednání rady města a zastupitelstva Litvínova,“ dodává Globočník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …