Zelení: Místostarostka Prahy 2 sama sobě odhlasovala obecní byt se slevou v řádech milionů

08.12.2015 15:10

Strana zelených ke včerejšímu zastupitelstvu v Praze 2:

Zelení: Místostarostka Prahy 2 sama sobě odhlasovala obecní byt se slevou v řádech milionů
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Developerskou výstavbu u roubenky koalice o jeden hlas neprotlačila, tak si alespoň místostarostka Mazancová (OSB) odhlasovala koupi dosud obecního bytu se slevou v řádech milionů

Na zasedání zastupitelstva MČ Praha 2 se 7. prosince 2015 projednávala tři žhavá témata: developerská výstavba 35 bytů a 42 garáží v zahradě chráněné roubenky u Nuselských schodů, koupě dosud obecního bytu, kterou si vlastnoručně odhlasovala místostarostka Mazancová se slevou v řádech milionů a  hrozba vystěhování obecních nájemníků a nájemnic z domu Na Slupi 12 a 14, aniž by jim radní Alexandra Udženija dokázala vysvětlit, proč se mají vystěhovat.

„Koalice složená z ODS, TOP 09 a OSB o jeden hlas nepodpořila developerskou výstavbu desítek bytů a garáží v zahradě u chráněné roubenky v Praze 2. Nechápu, že koalice byla schopna tento několikrát odmítnutý projekt hájit, a to nejen přes hlasitou kritiku opozice, ale také zřejmý nesouhlas obyvatel a obyvatelek Prahy 2,“ uvedla Kateřina Jechová, zastupitelka za Stranu zelených a organizátorka petice “Zachraňme Zvonařku”nproti výstavbě u roubenky.

„Poté, co se koalici nepodařilo uhájit zájmy developera před zájmy obyvatelstva Prahy 2, zahájila koalice hlasování o prodeji obecních bytů, a to s neodůvodnitelnými slevami. Nejen, že jejich hlasy přišla Praha 2 o miliony korun, ale navíc místostarostka Mazancová i přes svůj střet zájmů odhlasovala prodej 179metrového obecního bytů sama sobě. Tržní cena odpovídá přibližně 12 milionům korun, místostarostka kupuje byt za 4,3 milionů. Hezký dáreček,“ řekl Jan Hruška, předseda zastupitelského klubu Strany zelených.

„Je to skandální. Místostarostka Mazancová se nejdříve podílela na nastavení pravidel prodeje, určila slevy, které nelze ani odůvodnit, a poté, co si připravila půdu a nahlásila střet zájmů, otevřeně hlasovala pro prodej bytu sama sobě. Zelení v minulém období prosadili, aby si zastupitelé a zastupitelky byty kupovat pro střet zájmů nemohli. Nicméně ODS a OSB toto při první možné příležitosti změnili,“ řekl Michal Uhl, nez. zastupitel za Stranu zelených a předseda Kontrolního výboru.

„Jako slon v porcelánu postupuje v Praze 2 místostarostka Alexandra Udženija z ODS. Poté, co se jí nepodařilo prosadit podivnou developerskou výstavbu u roubenky, vyšlo najevo, že se zároveň pokouší vystěhovat obecní nájemníky a nájemnice z domu Na Slupi 12 a 14, aniž by jim dokázala vysvětlit, proč. Současná koalice se zatím projevila jen sadou úporných pokusů získat osobní výhody a hájit zájmy developerů bez ohledu na zájmy obyvatelstva Prahy 2,“ řekla Monika Horáková, zastupitelka za Stranu zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.