Zelení: O čem rozhodne referendum o hazardu v Praze 7?

22.05.2014 21:40

Občané Prahy 7 mají po roce opět možnost hlasovat v referendu, tentokrát o regulaci hazardu.

Zelení: O čem rozhodne referendum o hazardu v Praze 7?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Hlasovat mohou souběžně s volbami do Evropského parlamentu. Praha 7 je v počtu referend unikátní, za jedno volební období byla iniciována a vyhlášena dvě referenda, první se týkalo předražené radnice Prahy 7. Aktuální referendum reaguje na celostátní trend rušení heren a dá lidem možnost se heren v Praze 7 zcela zbavit.       

Hlavní téma? Bezpečnost!

„Hlavním tématem referenda je především bezpečnost, neboť se i díky hernám zásadně zhoršila bezpečnostní situace v Praze 7. To potvrzuje i policie České republiky, která Praze 7 již před rokem nulovou toleranci k hazardu navrhovala. Vedení radnice z ODS a ČSSD však žádný problém neviděla a prosazovala jen mírný pokles počtu heren. I proto jsme vyhlášení referenda nakonec prosadili,“ komentuje důvody vyhlášení referenda iniciátor referenda a kandidát na starostu sedmičky Koalice PRO7 Ondřej Mirovský.

Drogy, krádeže a násilí    

„Statistiky ukazují, že například v okolí herny Crazy Joker na Ortenově náměstí se počet trestných činů mezi lety 2012 a 2013 zdvojnásobil. Mimo jiné zde policisté zadrželi muže, který u sebe měl pervitin za dvě stě tisíc korun. Herna v Plynární ulici byla dějištěm dvou pokusů o vraždu. Už dávno není řeč jen o vykradených sklepech. Čelíme situaci, kdy se Praha 7 stává místem, kde si vyřizují účty drogové gangy. Herny v jejich válkách hrají roli jakýchsi základen. Musí být odstraněny, dokud je na to ještě vůbec čas,“ varuje bezpečnostní expert Koalice PRO7 Ondřej Fér.

Systémová pomoc závislým a jejich rodinám

Současně víme, že uzavření všech heren je jen začátkem. Praha 7 musí ve spolupráci s magistrátem připravit sérií opatření pro účinnou pomoc závislým na hazardu a jejich rodinám např. dostatečnou nabídkou levných sociálních bytů, motivací k nastoupení léčby či pomoc při oddlužování bez rizik spojených s exekucemi a lichváři.

Ondřej Mirovský

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…