Zelení: Petr Štěpánek kandiduje na předsedu strany

23.12.2015 15:53

Současný 1. místopředseda SZ a starosta Prahy 4 Petr Štěpánek kandiduje na předsedu Strany zelených.

Zelení: Petr Štěpánek kandiduje na předsedu strany
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

Jeho hlavním cílem v nadcházejícím dvouletém volebním období bude uspět v krajských volbách na podzim 2016 a ve volbách do sněmovny o rok později. Do krajských voleb Štěpánek preferuje jít cestou předvolebních koalic s programově podobnými stranami.

V roce 2014 Štěpánek jako lídr úspěšně dovedl do pražského krajského zastupitelstva Trojkoalici (SZ, KDU-ČSL a STAN) na třetím místě před ODS a ČSSD. Trojkoalice následně zasedla v radě HMP, kde má na starosti resorty územního rozvoje, životního prostředí, infrastruktury a kultury a sportu. Štěpánek stál letos v čele úspěšné snahy sněmu starostů městských částí získat od hlavního města větší podíl na penězích ze státního rozpočtu.

“Chci odvést aktivitu členů a příznivců Strany zelených od vnitřních věcí strany směrem k veřejnosti. Čekají nás krajské volby a nikdo ze soupeřů se nevěnuje otázkám životního prostředí, ale ani rovným příležitostem v odlehlých regionech. Chceme, aby se jednotlivé kraje rozvíjely v rámci Unie pokud možno rovnoměrně a lidé měli rovné příležitosti ve vzdělání i zaměstnanosti. Stát bude muset v krajích nejen více investovat, ale i zvýšit podíl krajů na státním rozpočtu, aby se regiony mohly dlouhodobě rozvíjet a nebyly závislé jen na evropských dotacích,” zdůvodnil svou kandidaturu Štěpánek.

Krátké CV:

Mgr. Petr Štěpánek, CSc. (50 let) se narodil na Kladně, žije v Praze. Založil a deset let vedl občanské sdružení Oživení zabývající se protikorupčními aktivitami a rozvojem cyklodopravy. Spoluzakládal pražský Automat usilující o lepší kvalitu života ve městech. Má vysokoškolské a postgraduální vzdělání z Univerzity Karlovy, State University of New Yrok a Akademie věd ČR. Štěpánek má odslouženo šest let v pražském zastupitelstvu a třináctým rokem zasedá v zastupitelstvu stotřicetitisícové Prahy 4, kde je v současné době starostou. V městské části prosadil například nulovou toleranci hazardu nebo otevření výborů a komisí veřejnosti. V minulosti pracoval také na ministerstvu životního prostředí, mj. také jako mluvčí. Od roku 2004 prošel v SZ od předsedy ZO Praha 4, předsedy krajské organizace Prahy funkcemi člena republikové rady, předsednictva, místopředsedy a 1. místopředsedy strany. Je ženatý a má dvě dcery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…