Zelení: Podle průzkumu v Senátu zasednou Hampl s Láskou

06.10.2014 6:36

V průzkumu agentury SANEP, v pražských senátních volebních obvodech 21, 24 a 27 vyhráli kandidáti za zelené Václav Hampl a Václav Láska.

Zelení: Podle průzkumu v Senátu zasednou Hampl s Láskou
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Výzkum potvrzuje, že šance na sestavení senátorského klubu je již na dosah. Václav Hampl by podle průzkumu získal senátorské křeslo s 18,4 % hlasů rozhodnutých voličů, Václav Láska dokonce s 20,7 %.

„Velice si vážím důvěry voličů, na kterou poukazuje zveřejněný průzkum. Vnímám to jako ocenění nejen mě samého, ale zejména společné podpory KDU- ČSL a zelených, která se ukazuje být účinnou i v dalších obvodech, a také spolupráce s uskupeními pro komunální a magistrátní volby. Rozhodne se však až na konci příštího týdne. Všem voličům slibuji, že navážu na své rektorské působení a budu důsledným a důstojným senátorem,“ uvedl Václav Hampl.
„Jsem ve hře. S předvolebními průzkumy se to má tak, že když se vám v nich zadaří, rádi se s nimi pochlubíte. Když v nich propadnete, máte tendenci je odsuzovat. Já mám teď vzácnou příležitost zachovat se jinak (což já rád).

A proto v souvislosti s předvolebním průzkumem, který mě v senátním obvodě Praha 5, 13 a Řeporyje, prozatím dává ze všech kandidátů do vedení, stejně zopakuju svůj názor, že předvolební průzkumy nejsou dobrá věc. V prostředí České republiky, kde hodně lidí trpí syndromem „propadnutého hlasu“, totiž výsledky voleb nepředvídají, ale spoluvytvářejí. A za té situace bych klidně podpořil jejich zákaz.

Tak já to mám s předvolebními průzkumy. A proto si z prezentovaného průzkum neberu nic jiného, něž závěr, že jsem ve hře. Že víra v úspěch v těchto volbách pro mě není žádná fatamorgána. O všem se ale rozhodne jen a výhradně 10. a 11. října,“ uvedl  Václav Láska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice