Zelení: Pomoc rodičům v nouzi

05.12.2020 13:06

V prvním adventním týdnu jsme spustili bezplatnou právní poradnu pro rodiče, kteří řeší právní či sociální problémy.

Zelení: Pomoc rodičům v nouzi
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Mnozí rodiče, hlavně samoživitelky a samoživitelé, se v posledních měsících dostávají do obtížných situací a stres se projevuje i na jejich zdraví a na atmosféře v rodině, která často houstne.

„Moc si proto vážím skupiny lidí kolem Pro KRAJinu, kteří se rozhodli vytvořit bezplatnou právní poradnu. Jsou mezi nimi právníci, sociální pracovníci, a dále dobrovolníci, kteří budou pomáhat s počátečním kontaktem a shromážděním potřebných podkladů“, říká Josef Šedlbauer. 

Poradna bude sloužit hlavně rodičům, kteří bydlí v Liberci nebo v Jablonci nad Nisou. Příklady problémů, které je možné řešit: dostali jste výpověď v práci a myslíte si, že není platná; dostali jste výpověď z nájmu a myslíte si, že to bylo neprávem; nevíte nebo si nejste jistí, na jaké sociální dávky máte nárok; řešíte problémy při předávání dětí s ex-partnerem. Bude samozřejmě možné řešit mnoho různých situací, a pokud v nějaké z nich nedokážeme pomoci, dozvíte se to už po úvodním kontaktu. Fungování poradny vysvětluje její koordinátor Tomáš Neděla: „Nejprve s vámi kontaktní pracovník probere, co vás trápí. Zjištění zkonzultuje s právníky a sociální pracovnicí, a dá vám vědět, jestli vaši potíž může poradna pomoci řešit. Pokud ano, tak se vaším problémem začne odborný tým zabývat, a následně vám pošlou návrh řešení a proberou ho s vámi. Je důležité, abyste všemu rozuměli, takže bude možné klást doplňující otázky“, zdůrazňuje T. Neděla.

„Poradna bude provozována dobrovolnicky, a pokud si myslíte, že k její činnosti můžete přispět svojí zkušeností nebo financemi na provoz, budeme rádi, když nás kontaktujete. Webové stránky poradny a kontaktní formulář jsou na adrese ….“, dodává iniciátorka poradny Anna Kšírová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce