Zelení: Pošťák není pojišťovák. Zaměstnanci si zaslouží důstojné pracovní podmínky

20.02.2016 7:30

Strana zelených podporuje požadavky zaměstnankyň a zaměstnanců České pošty (ČP) na lepší pracovní a mzdové podmínky. Je veřejným tajemstvím, že pochybná praxe povinného nabízení nadbytečných bankovních produktů na poště je jen bičem na poštovní zaměstnance, kteří jsou vlivem této praxe vystaveni nejistotě a často i penalizaci.

Zelení: Pošťák není pojišťovák. Zaměstnanci si zaslouží důstojné pracovní podmínky
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Marné pokusy vnutit zákazníkům bankovní a jiné produkty navíc zpomalují zpracování poštovních zásilek. ČP je státní podnik a kritika za šikanu zaměstnanců a nefunkční služby padá na hlavu ministra Chovance. Zelení se proto v pondělí připojí k protestu zaměstnanců pošty, upozorňující na tyto praktiky,

"Česká pošta má své místo i v 21. století. Protože situaci pošty ministerstvo vnitra i přes kritiku neřeší, posíláme ministru Chovancovi deset návrhů, jak poštovní služby rozvíjet, aby byly konkurenceschopné a moderní. Základem je ovšem začít se kvalitně věnovat tomu, co dělá poštu poštou. Pošťák není pojišťovák," uvádí Michal Berg, místopředseda Strany zelených.

"Zelení stojí za poštovními zaměstnanci a zaměstnankyněmi a žádají ministra Chovance, aby přestal přihlížet, jak se na poště z donucení kšeftuje s finančními produkty, místo aby se vedení pošty zaměřilo na upadající kvalitu zásilkových služeb," uvádí Monika Horáková, členka předsednictva Strany zelených.

Česká pošta se svými více než třemi tisíci pobočkami představuje pro obyvatele řady obcí důležité spojení s veřejnou správou prostřednictvím Czech Pointu, cenné jsou ale i její ostatní služby, zejména pro seniory. Existence poštovní pobočky v obci je důležitým faktorem, který zabraňuje dalšímu vylidňování venkova. Česká pošta dává práci přes 30 tisícům zaměstnancům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…