Zelení: Proti AIDS lze bojovat jen masivní terénní prací a zapojením HIV plus komunity

02.12.2016 10:18

Na 1. prosince připadá Světový den boje proti AIDS. V České republice roste počet lidí, kteří jsou diagnostikováni jako HIV pozitivní.

Zelení: Proti AIDS lze bojovat jen masivní terénní prací a zapojením HIV plus komunity
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Díky léčbě žijí lidé s HIV téměř stejně tak kvalitní život jako HIV negativní. Daleko horší následky však zanechává „sociální smrt“ způsobená předsudky, stigmatem a diskriminací.

“Boj s HIV je u nás podfinancován, ministerstvo zdravotnictví nemá koordinaci pevně v rukách. Základem jsou peníze pro terénní práci, která má v preventivních programech významnou roli. Namísto stigmatizace a vylučování ze společnosti je namístě větší systémové zapojení HIV+ komunity,” říká Monika Horáková ze Strany zelených.

“Zelení jsou pro osvětu a bezplatné, anonymní testování. Podporujeme preventivní programy, vzdělávání  na školách. Spoléhat na “Mně se to stát nemůže”, je nešťastné,” říká Michael Jettmar ze Strany zelených, který je zároveň aktivní v českých i mezinárodních kampaních proti stigmatizaci HIV+.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.