Zelení: První kroky ministra Brabce by měly směřovat k návratu odbornosti na vedoucí místa

31.01.2014 14:04

Reakce zelených na jmenování Richarda Brabce ministrem životního prostředí.

Zelení: První kroky ministra Brabce by měly směřovat k návratu odbornosti na vedoucí místa
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Nově jmenovaný ministr přebírá resort, který byl v předchozích letech díky ministrům ODS systematicky devastován jak na úrovni personální, tak i odborné, kdy MŽP rezignovalo na své primární poslaní – tedy ochranu životního prostředí. První kroky ministra by měly proto směřovat  k návratu odbornosti na vedoucí místa. Je nutné provést nová výběrová řízení na místa dodnes obsazená mladými konzervativci z ODS a navrátit na MŽP některé dříve zrušené agendy, jak environmentální vzdělávání a osvětu, dobrovolné nástroje tak spolupráci s neziskovým sektorem,“ uvedl Ondřej Mirovský, vedoucí sekce životního prostředí zelených.

„MŽP musí akutně řešit novelu zákona o ovzduší, připravit kvalitní návrh odpadového hospodářství bez megalomanských plánů na spalovny či zvýšit čerpání prostředků EU a nastavit vhodné priority pro projekty. Je otázkou, jak ministr Brabec bude přistupovat k dalším zásadním oblastem, jako je péče o krajinu a její mimoprodukční funkce, snižování chemizace zemědělství či humánnější chov hospodářský zvířat, které jsou ale v konfliktu se zájmy Agrofertu,“ uvedl Ondřej Liška, předseda zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…