Zelení: Veřejné slyšení k parkovacímu domu v Praze 2 nebude, ODS chce rozhodovat sama

19.09.2017 12:37

Studie na parkovací dům po Nuselskými schody, prodej dalších obecních bytů za velmi nízké ceny a spor kolem zaniklé Zelené zahrady Smetanka. To vše hýbalo jednáním zastupitelstva Prahy 2, které proběhlo v pondělí 18. září 2017.

Zelení: Veřejné slyšení k parkovacímu domu v Praze 2 nebude, ODS chce rozhodovat sama
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

“Koalice ODS, OSB a TOP 09 v Praze 2 opět nekompromisně prohlasovala prodej dalších obecních bytů dle znaleckých posudků za cenu okolo 60 000 Kč/m2, a to i pro kupující, kteří nechtějí byty v budoucnu užívat pro své potřeby. Zelení dlouhodobě upozorňují, že takový prodej nevede ke stabilizaci místního obyvatelstva, ale naopak ke spekulacím. Rekordní ztráta pro obec je zatím rozdíl u jednoho bytu mezi kupní a prodejní cenou třetí osobě ve výši 14 miliónů korun.” uvedl Jan Hruška, předseda zastupitelského klubu Zelených.

“Dnes se zase rozhořel spor ohledně zrušené Zelené zahrady Smetanka. Obyvatelé Prahy 2 se ptají, zda za zrušenou komunitní zahradu vznikne náhrada. Chybí zde prostor k sousedskému setkávání. Navíc je zvláštní, že ačkoli ODS zahradnickou komunitu vystěhovala již v dubnu, areál od té doby zeje prázdnotou, místo zeleniny nacházíte jen střepy a injekční stříkačky. Žádné slíbené sportoviště se tu zatím stavět nezačalo“ řekla Kateřina Jechová, zastupitelka za Zelené.

“Vrcholem neprofesionality byl pokus o projednání parkovacího domu pod Nuselskými schody. Radní Jan Korseska se ani nenamáhal rozeslat zastupitelstvu studii předem. Přednesl jsem návrh, že se parkovací dům má projednávat na veřejném slyšení, aby se mohli vyjádřit také obyvatelé Prahy 2. Tomu se ale koalice svým hlasováním jen vysmála,” řekl Michal Uhl, zastupitel za Zelené.

“Koalice chce nutně stavět parkovací dům, ale rozhoduje se jen podle pocitů. Nemá žádnou koncepci parkování a neví, co parkovací dům způsobí. Netuší, kolik parkovacích míst v Praze 2 chybí, pokud vůbec chybí. Zelení mají obavu, že parkovací dům navýší množství dopravy v Praze 2,” uvedla Monika Horáková, zastupitelka za Zelené. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.