Zelení: Zeman svým kalašnikovem neminul – první dlažební kostky letěly

07.02.2016 21:21

Prohlášení předsednictva Strany zelených ke včerejším událostem, které doprovázely pražské demonstrace

Zelení: Zeman svým kalašnikovem neminul – první dlažební kostky letěly
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Žhářský útok na centrum Klinika, napadení účastníků pochodu iniciativy Ne rasismu! a další incidenty, které provázely včerejší demonstrace v Praze, jsou přímým důsledkem šíření strachu a nenávisti ve společnosti. Na vině zde však nejsou pouze extremistická uskupení M. Konvičky, A. B. Bartoše či T. Okamury, ale také prezident republiky či ministři Andrej Babiš a Milan Chovanec, kteří namísto uklidňování vyhrocených emocí a nálad ve společnosti v lidech záměrně vyvolávají paniku.

Po prezidentově výzvě k odstraňování názorových oponentů kalašnikovem bylo pouze otázkou času, kdy k podobným útokům dojde.

Zelení proto vyzývají ke zklidnění vášní. V tomto smyslu také vystupoval na dnešní veřejné diskusi v centru Klinika jménem zelených senátor Václav Láska.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.