Zelení budou v Praze dohlížet na boj proti korupci

24.02.2017 11:54

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo Protikorupční strategii pro období 2017–2019. Konkrétní opatření budou postupně aplikována nejen na magistrátu, ale i v příspěvkových organizacích a městských firmách. Schválení protikorupční strategie je také jednou ze zásadních podmínek stanovených Evropskou komisí pro čerpání strukturálních a investičních fondů Evropské unie.

Zelení budou v Praze dohlížet na boj proti korupci
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Protikorupční strategie je jedním z klíčových bodů programového prohlášení rady hl. m. Prahy, který stanovuje priority v boji proti korupci, které musí být postupně naplňovány. Tento krok považujeme za zásadní k dosažení transparentního fungování úřadu,“ uvedl Ondřej Mirovský, který je předsedou výboru pro legislativu a protikorupční opatření a v Radě reprezentuje Zelené. Jeho rolí bude na plnění strategie pravidelně ve spolupráci s úřadem dohlížet.

Strategie se bude vztahovat na všechny zaměstnance hlavního města Prahy zařazené do Magistrátu hl. m. Prahy a stejnou měrou i na členy orgánů hl. m. Prahy včetně členů Zastupitelstva hl. m. Prahy. Základní principy strategie se pak budou uplatňovat i na příspěvkové organizace zřízené hl. m. Prahou a budou se prosazovat v obchodních společnostech s majetkovým podílem hl. m. Prahy. Hlavními hodnotami při naplňování Protikorupční strategie na všech úrovních jsou objektivita, otevřenost, profesionalita a odpovědnost, kvalita a efektivita, integrita, vzdělanost a úcta k lidem.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie