Zelení chtějí v dráze zahloubené železnice na Kladno vybudovat tzv. Zelenou radiálu

18.05.2018 9:13

V souvislosti s postupující projekční přípravou železnice mezi pražským Masarykovým nádražím, letištěm a Kladnem, která bude v části úseku vedena tunelem, řeší Praha 6 otázku, jak využít prostor po současné železnici.

Zelení chtějí v dráze zahloubené železnice na Kladno vybudovat tzv. Zelenou radiálu
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelení z Prahy 6 navrhují v dráze zahloubené Buštěhradské dráhy vybudovat tzv. Zelenou radiálu, která propojí Stromovku s Divokou Šárkou. Pěší promenáda bude lemována páteřní cyklostezkou. Cesta se stane vyhledávaným volnočasovým veřejným prostorem lemovaným odpočinkovými místy a dětskými hřišti.

“V sousedství hotelu Diplomat chceme napojení Zelené radiály na tzv. Engelův zelený pás vedoucí kolem vysokých škol do Stromovky. Zároveň požadujeme, aby Zelená radiála pokračovala v trase současné dráhy až na Hradčanskou, neboť tento prostor se v budoucnu musí stát vedle Vítězného náměstí důležitým dejvickým centrem,” říká kandidát na starostu Prahy 6, historik Petr Píša za Zelené.

Nejstaršího pražské nádraží Praha-Dejvice navrhují Zelení přetvořit v multifunkční společenské centrum doplněné o výstavní prostor v prezidentském salonku, při zachování vyhlášené nádražní hospody.

“Občany zvu na participační setkání, kde se bude rozhodovat, co se s Buštěhradskou dráhou po zahloubení opravdu stane. Setkání se koná v úterý 22.5. od 18:00 v ZŠ Červený vrch v Praze 6.” říká Pavel Weber, místopředseda komise Prahy 6 pro Otevřenou radnici za Zelené.

Na Hradčanské je již připraveno několik projektů zástavby širokého pásu železnice mezi ulicemi Václavkova, Dejvická a Milady Horákové. “Je škoda, že o zástavbě okolo Hradčanské dosud nemá veřejnost žádné informace,” komentuje to Petr Píša. “Participace s občany se zatím věnuje pouze neproblémové části, přitom zástavba Hradčanské je pro osud Dejvic výrazně důležitější.” Strana zelených bude prosazovat, aby navrhované stavby respektovaly charakter Dejvic a aby byla citlivým způsobem řešena dopravní obslužnost transformovaného území.

Existující studie k zástavbě v okolí metra Hradčanská:

Modernizace železnice na Kladno:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…