Zelení se vrací do celostátní politiky

20.10.2014 10:00

Ve druhém kole senátních voleb uspěli všichni tři kandidáti za SZ: Jitka Seitlová, Václav Hampl a Václav Láska.

Zelení se vrací do celostátní politiky
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Posílí tak Elišku Wagnerovou, Ivanu Cabrnochovou a Libora Michálka, kteří již v Senátu působí. Zelení směřují k založení senátorského klubu a vrací se tak díky úspěšným volbám do celostátní politiky.

"Zelení výsledek druhého kola senátních voleb považují za historický úspěch. Znamená to pro nás návrat do celostátní politiky, kde budeme prosazovat politiku citlivou vůči lidem i prostředí, ve kterém žijeme. Ještě jednou děkujeme všem voličům a voličkám, kteří naše kandidáty podpořili i kandidátům a kandidátkám, za jejich odvahu vstoupit na půdu Parlamentu," uvádí Tomáš Průša, místopředseda zelených.

"Jsem rád, že i v souboji o senátorské křeslo lze uspět slušností. A že celoživotní práce je pro voliče víc, než velká předvolební kampaň," uvedl Václav Láska, čerstvě zvolený senátor.

"Je vždy důležité zasazovat se o demokracii s nadhledem, proto se v Senátu budu se rozhodovat zejména na základě svých zkušeností a odborných pohledů. Za velmi důležitý považuji zákon o sociálním bydlení. Již dříve jako zástupkyně ombudsmana jsem o něm jednala a budu v tom pokračovat," uvedla Jitka Seitlová, senátorka za SZ.

"Budu skutečně nezávislým senátorem, moje rozhodování se bude řídit pouze mým svědomím a zájmem občanů. Věřím, že zde budu mít možnost plně využít zkušenosti z vedení Univerzity Karlovy," uvedl nově zvolený senátor Václav Hampl.

"Gratuluji všem senátorům zvoleným s podporou Strany zelených a pevně doufám, že vznikne nový zelený senátorský klub v Senátu," uvedla Eliška Wagnerová, senátorka za SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…