Zelení slaví 25 let od svého vzniku. Oslavy zahájili plesem

03.03.2015 4:31

Strana zelených (SZ) v si v roce 2015 připomíná 25. výročí od svého založení v roce 1990. Na plese, kterého se v Brně zúčastnilo na 300 lidí, odstartovali oslavy svého čtvrtstoletí existence. Ty budou probíhat během celého roku 2015 na celostátní i regionální úrovni.

Zelení slaví 25 let od svého vzniku. Oslavy zahájili plesem
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

“Jsem ráda, že jako předsedkyně mohu zahájit oslavy 25. výročí Strany zelených. Toto výročí ukazuje, že zelení nejsou žádným nováčkem ani rychlokvaškou sledující podnikatelské zájmy v politice, ale etablovanou stranou s konkrétním a stálým programem. Zelení v uplynulých 25 letech vždy hájili zájmy občanů před zájmy developerů, hodnoty demokracie před populisty a oportunisty a usilovali o rozvoj občanské společnosti i společnosti jako celku. Vstupujeme do dalšího čtvrtstoletí, ve kterém určitě nehodláme polevit. Výsledky komunálních a senátních voleb ukázaly, že to bude třeba. Stejně tak ale potvrdily i jednu dobrou zprávu: že zelení rostou,” uvedla Jana Drápalová, předsedkyně SZ.

SZ měla svůj ustavující sjezd 17. února 1990 právě v Brně. Zelení mají aktuálně na 1300 členů, v komunálních volbách posílili celkem o 22 %, na podzim 2014 také získali čtyři nové senátory, zastupuje je tak celkem 6 senátorů a senátorek. V roce 2015 byla na volebním sjezdu poprvé v historii strany zvolena předsedkyní žena. SZ se rozhodla rok a půl před krajskými volbami zahájit práci na aktualizaci svého dlouhodobého politického programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…