Zelení v Praze 2 odhalili podezřelé oceňování obecních bytů

31.05.2016 9:37

Na zasedání zastupitelstva MČ Praha 2 dne 30. května 2016 upozornil zastupitel Prahy 2 Jan Hruška (SZ) na zarážející rozdíl ve znaleckých posudcích na obecní byt na Masarykově nábřeží.

Zelení v Praze 2 odhalili podezřelé oceňování obecních bytů
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Koalice ODS, TOP 09 a OSB neuměla podivné oceňování bytů vysvětlit a okamžitě stáhla z jednání všechny body týkající se prodeje obecních bytů.

Původní posudek ze září 2014, na základě kterého byl byt oceněn k prodeji, stanovil hodnotu bytu na 6,3 milionů korun. Aktualizovaný posudek z dubna 2016, vytvořený stejným autorem,  pak ten samý byt ocenil na 9,9 milionů korun.

“Tento konkrétní příklad ukazuje na možné podezření ze špatně nastaveného systému oceňovaní nemovitostí. Rozdíl mezi posudky činí 37 %, což jen v případě tohoto bytu znamená rozdíl v prodejní ceně 3,2 milionů korun při uplatnění všech slev. Takto nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky je zarážející,” říká předseda zastupitelského klubu Strany zelených Jan Hruška.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…