Zelení v Praze 8: Jsme připraveni převzít vedení radnice

09.08.2014 15:52

Členové a příznivci Strany zelených z Karlína, Libně, Kobylis, Bohnic, Čimic a Střížkova dnes odevzdali hotovou kandidátku pro říjnové volby do Zastupitelstva Městské části Praha 8.

Zelení v Praze 8: Jsme připraveni převzít vedení radnice
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Čtyřicet pět míst na kandidátce je od prvního do posledního místa zaplněno občany, kteří mají zkušenosti z živnostenského podnikání, komunální politiky, státní správy i z neziskových organizací. Praha 8 – jedna z největších městských částí metropole s více jak 100 000 obyvateli – má naději na změnu současných poměrů.

Lídrem a kandidátem na starostu je zkušený zastupitel, vysokoškolský pedagog a fotograf Petr Vilgus, který už přes 30 let žije na Palmovce. Ke kandidatuře zelených v podzimních komunálních volbách říká: “Zelený program pro osmičku nabízí šetrný a udržitelný rozvoj, ve kterém bude obec hrát roli sebevědomého soupeře s developery a magistrátem. Jsme pro vznik nových tramvajových tratí, autobusových linek i otevření debaty o návratu trolejbusů do města. Znovuotevřeme téma parkovacích zón v Praze 8. Budeme žádat více bezpečí pro naše občany posílením městské policie i prostřednictvím zákazu pouličního hazardu. Podpoříme účast veřejnosti na plánování obnovy Palmovky, Rohanského ostrova i zanedbané zeleně mezi domy na sídlištích. Tvrdým auditem projde problematický miliardový projekt novostavby radnice s komerčním centrem, o čemž se rozhodovalo za zavřenými dveřmi.”

Na druhém místě kandidátky zelených v Praze 8 je ekonomka a vysokoškolská učitelka Eliška Vejchodská, třetí je místopředseda Strany zelených a provozovatel kavárny Tomáš Průša, na čtvrtém místě je bojovnice proti hazardu Hana Matoušová. Na kandidátce dále najdeme oblíbenou cvičitelku Sokola Libeň Danu Blahunkovou, specialistu na sociální sítě z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Josefa Šlerku nebo krajinnou projektantku a propagátorku zachování zahrádkových osad Janu Kolkovou. Mezi kandidujícími je také expertka na rovné příležitosti mužů a žen Eva Kavková, reportér a spoluorganizátor fotografických workshopů v ukrajinském Černobylu Václav Vašků, historik z Klubu za starou Prahu Jakub Bachtík či zakladatelka hospicového sdružení Cesty domů Marie Goldmannová.

“Celá kandidátka má vyrovnané zastoupení mužů a žen. Jsou zde úspěšní lidé, kteří hledají v komunální politice prostředek, jak prospět občanům Prahy 8. Pokud je i vaším cílem zelenější Praha 8, dejte v říjnu svůj hlas kandidátům Strany zelených,” apeluje na místní občany kandidát na starostu Prahy 8 za Stranu zelených Petr Vilgus.

“ODS zde vládla mnoho volebních období a přivedla tuto městskou část do hluboké morální a finanční krize. Zelení jsou po říjnových komunálních volbách připraveni převzít zodpovědnost za fungování Prahy 8,” dodává Štěpán Klimeš, předseda SZ v Praze 8, který kandiduje ze sedmého místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…