Zelení v Ústeckém kraji vyslali do předsednictva strany dva své zástupce

20.01.2016 5:30

Konference ústecké krajské organizace Strany zelených, která se konala v sobotu 16. ledna v Litvínově, podpořila kandidaturu Ireny Moudré Wünschové a Daniela Pitka do předsednictva strany. Rovněž potvrdila připravovaný postup v krajských volbách, ten by měl navázat na projekt z roku 2012.

Zelení v Ústeckém kraji vyslali do předsednictva strany dva své zástupce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Sjezd Strany zelených, který bude volit nové vedení, se bude konat o víkendu 23.–24. ledna v Praze. Irena Moudrá Wünschová, lékařka, lidskoprávní aktivistka a zastupitelka města Ústí nad Labem se na něm bude ucházet o funkci 1. místopředsedkyně strany. Daniel Pitek, 1. místopředseda krajské organizace, ekologický zemědělec a strážce přírody, pak kandiduje na funkci člena předsednictva. Jednání konference se zúčastnili i oba nejvážnější kandidáti na předsedu Strany zelených, Matěj Stropnický a Petr Štěpánek. Oba zopakovali svůj dlouholetý blízký vztah k tématům, která zelení v Ústeckém kraji řeší.

V nejbližší době čekají zelené v kraji primární volby, z nichž vzejdou kandidáti do krajského zastupitelstva. „Definitivně jasno o volebním postupu i o lidech, kteří jej budou reprezentovat, by mělo být v polovině března 2016,“ říká k tomu krajský předseda Strany zelených Jiří Škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.